Въпреки дъжда тази вечер пред паметника на Васил Левски в

...
Въпреки дъжда тази вечер пред паметника на Васил Левски в
Коментари Харесай

Въпреки дъжда гражданското поклонение пред паметника на Левски в Ловеч се състоя

Въпреки дъжда довечера пред паметника на Васил Левски в Ловеч се състоя гражданското поклонение, защото на 18 юли означаваме 183 години от рождението му. С осъществявания на Общинския духов оркестър, с почетен часовой, тържествено слово и поднасяне на цветя и венци събитието сподели високия национализъм на Ловеч.

„ Тук, пред този максимален в страната монумент на Апостола на свободата, ние се събираме всяка година. Няма значение кой държи тирада. Вчера аз съм слушала тържествените думи, на следващия ден вие ще слушате идващия оратор. Но който и да приказва за Левски, той ще споделя това, което мислим всички “, посочи в словото си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.
После тя напомни, че през днешния ден геройството е друго.
„ То е в спазването на закона, в спазването на ограниченията, във взаимното ценене на достолепието, във всекидневния труд за богатството на обществото. Не в омразата, омразата е лесна. Само в съзиданието можем да сме единни. И това е най-трудното “, сподели Корнелия Маринова, като цитира думите на Апостола на свободата, че " националната работа стои над всичко. "

Сред формалните лица бяха националният представител Милко Недялков, регионалният шеф Ваня Събчева, полк. Марин Господинов, пълководец на Единния център за начална подготовка в Плевен, заместник-кметът Даниел Колев, представители на разнообразни институции и жители.

По-рано през днешния ден имаше панихида за Васил Левски в храма " Успение Богородично ".
Поради неприятното време, плануваният театър на Народно читалище " Бяла Анаста 2016 " " През погледа на Левски " се отсрочва за 19 юли, неделя, в салона на държавна такса Ловеч, от 19 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР