Въпреки дъжда, който уплаши голяма част от хората, протестът за

...
Въпреки дъжда, който уплаши голяма част от хората, протестът за
Коментари Харесай

Ден 80: Протестът продължава, въпреки дъжда |

Въпреки дъжда, който уплаши огромна част от хората, митингът за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев се състоя за 80-ти ден.

Към 20:30 дъжда спря. “80 кръгли дни митинг против хунтата на Борисов. Оставка! ”, прикани Арман Бабикян от Отровното трио. Той благодари на всички, които са идвали при лагерите да стачкуват, носили са храна, окуражавали са хората от палатките, и всеки, който е потвърдил, че страната би трябвало да има по-добро бъдеще без актуалното държавно управление. “Достойнството е за цялостен живот, благодаря на всеки, който не е могъл да се качи тук, само че е направил нещо положително за нашата идея ”, добави Бабикян. “Борисов си отива ”, сподели той, а към стотината протестиращи му дадоха отговор с възгласи “Оставка ”.

“Всичките Ви златни кюлчета и пачки не костват колкото един човешки живот. Готов сте да вземете за пленник всеки един от нас поради нежеланието да Ви търпи. Вие сте подготвен да похарчите всеки един от нас, единствено с цел да постоите още малко на власт и да вземете още. Готов сте да лъжете в Европейска комисия против нас, да лъжете посолствата на европейските страни, че сме желали да водим България не по Евроатлантическия път ”, добави Бабикян.

Избраха член от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от едно предложение, сподели юрист Николай Хаджигенов. Той добави, че определеният Евгени Иванов е боен прокурор, а в случай че прокуратурата имала дъно, то това е военната прокуратура. Хаджигенов се зачуди, по какъв начин от 958 дали своят вот прокурори има 117 невалидни бюлетини. Тенденцията е ясна, в тези 5 месеца в в които Каскета им е шапка, на прокурорите им е писнало на шапката, заключи той.

Виктор Лилов обърна внимание на днешното изявление на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, че би трябвало да благодарим на Борисов за метрото и автомагистралите. “За тяхната действителност Борисов е началото и края. Пропусна да ни заяви, че пием вода с помощта на него, когато несъмнено я има и няма изсъхнал режим ”, иронизира той. Лилов попита дали на министъра на вътрешните работи му порасна носа откакто излъга, че публицистите са напръскани със спрей от протестиращите.

След като изслушаха химна част от протестиращите се разотидоха. Не дребна част от тях обаче се насочиха към Орлов мост под още веднъж завалелият дъжд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР