Въпреки численото си превъзходство руските части не успяха да направят

...
Въпреки численото си превъзходство руските части не успяха да направят
Коментари Харесай

Украинските войски удържат Бахмут, а Зеленски иска Полша да поведе самолетна коалиция

Въпреки численото си предимство съветските елементи не съумяха да създадат пробив, съобщи украинската войска.

Преди това президентът Володимир Зеленски увери, че войските му ще се бият за Бахмут, макар извънредно тежкото по думите му състояние там.

" Но ние продължаваме да сме в Бахмут, а врагът не управлява града ", сподели той при посещаване във Варшава.

Русия се пробва да превземе град Бахмут в Донецка област от края на лятото. Войските на Москва към този момент управляват по-голямата част от града и елементи от центъра му, само че украинските бойци към момента оказват опозиция в западната част на обитаемото място, чието предвоенно население е към 70 000 души.

Същевременно Зеленски съобщи, че Полша ще помогне за сформирането на коалиция от западни сили, които да дават бойни самолети на Украйна, както е направила по-рано тази година за танковете, съобщи Ройтерс.

Украйна, която се надява да стартира контраатака през идните седмици или месеци, желае да си обезпечи от Запада съвременни изтребители, като американските F-16.

Варшава е непосредствен съдружник на Киев и оказа помощ за активизирането на поддръжката в западните за страни за даването на Украйна на танкове като част от коалиция от страни - ход, в началото попаднал в дипломатическа невъзможност, която по-късно беше преодоляна.

" Точно както вашето (полско) управление се потвърди в танковата коалиция, имам вяра, че то ще се покаже в самолетната коалиция ", съобщи Зеленски в своя тирада на площад във Варшава.

Украинският водач сподели, че Русия няма да победи Европа, до момента в който Украйна и Полша работят в тясно съдействие. " Полша, един до друг с теб, ние ще установим независимост в Европа вечно, тиранията ще загуби в историята, когато загуби в Украйна ", добави Зеленски.

Той също по този начин предизвести за опасността от това солидарността за Украйна да отслабне и сподели, че артилерията и танковете би трябвало да бъдат предоставени, когато са нужни за борбата на фронта. " Защото това е борба за независимост и е невероятно тя да бъде извоювана отчасти ", съобщи украинският президент.

" (Украйна) не се поддаде на страха макар, че задачите на офанзивите са цивилни обекти, лечебни заведения, детски градини... това са военни закононарушения, за които би трябвало да бъде потърсена правосъдна отговорност и нарушителите да бъдат осъдени, съобщи полският президент Анджей Дуда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР