Въпреки че звучи екстравагантно, възможно е. Представете си през 80-те

...
Въпреки че звучи екстравагантно, възможно е. Представете си през 80-те
Коментари Харесай

Според Кралев само да построим два-три стадиона и сме готови за Световното по футбол

Въпреки че звучи екстравагантно, допустимо е. Представете си през 80-те години в случай че някой беше споделил, че българин ще вземе " Златната топка " или че ще вземем орден от Световно състезание по футбол – с тези причини спортният министър Красен Кралев отбрани концепцията България, Гърция, Сърбия и Румъния да аплайват за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година.
Според Кралев предлагането да има взаимно " балканско " домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година пристигнало от гръцкия министър председател Алексис Ципрас. Кралев посочи и, че сме длъжни да опитаме и не се съгласи, че ще харчим ненужно пари за нещо неосъществимо. Спортният министър разгласи, че " единственото нещо, което ще се прави като инвестиция, са два или три стадиона ". По думите му другото си го имаме – хотели, инфраструктура. С 30 млн. лв. можело да се оправи Националният стадион " Васил Левски " и по-късно оставало да се направи още един стадион " в другите градове " .
На пряк въпрос какъв брой ще коства да аплайваме за хазаин на Световно състезание по футбол, Кралев отговори, че „ изчисляваме”, само че сме наясно с парите, нужни за игрища.
По въпроса по отношение на семейството на Младежките олимпийски игри през 2024 година, спортният министър сподели, че не желал да разяснява дали ще има застрояване на Витоша посредством смяна на Плана за ръководство на парка. Той въпреки всичко не пропусна да каже по какъв начин законът и проектът пречили на строителство и по тази причина трябвало да бъдат приведени в сходство. Така Кралев повтори мантрата на екоминистъра Нено Димов, че Законът за горите пречел, а съгласно член 54, ал 1, т. 6 на закона особено за лифтове и влекове въобще не е по този начин: " Право на градеж върху поземлени парцели в горски територии без смяна на предназначението на територията се учредява за създаване на станции и стълбове на съществуващи лифтове и влекове, които са търпими градежи по Закона за устройство на територията, в това число за потребностите на главен ремонт, реорганизация, замяна и/или рационализация - за период до 20 години ". Съмнения постоянно ще има – задачата ни е да убедим хората, че няма да има злоупотреби, заключи Кралев.
Спортният министър разяснява и, че нашите първенци би трябвало да бъдат научени да се гордеят с България. Той обърна внимание и на българския клубен футбол, като сподели, че бил един от най-чистите и че предходната година имало подозрение за единствено 1 уречен мач. Не бива ръководителите на най-авторитетните български футболни клубове да стигат до това равнище, добави Кралев, визирайки взаимните нападки сред Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев кой какъв брой и какви съдии е купувал, с цел да урежда мачове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР