Въпреки че засега германският автомобилен гигант Фолксваген замрази плановете си

...
Въпреки че засега германският автомобилен гигант Фолксваген замрази плановете си
Коментари Харесай

Европейската комисия разследва завода на Фолксваген в Турция

Въпреки че към този момент немският авто колос " Фолксваген " замрази проектите си за градеж на цех в Турция поради офанзивата ѝ в Сирия, планът за над 1 милиарда евро беше посрещнат с съмнение от страна на Европейската комисия, оповестяват немските медии.

Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер упреква Турция, че не е уведомила Европейски Съюз за държавните дотации, обещани на " Фолксваген " за новия цех. Това излиза наяве от писмо от Вестагер.

Митническият съюз с Европейския съюз задължава Турция да разкрие възможни дотации за " Фолксваген ", се споделя в писмото на Вестагер до евродепутатите.

" Турция не е уведомила Европейската комисия, че има намерение да даде на " Фолксваген " съответното финансиране ", оплаква се еврокомисарката.

Уточнява се, че тя е оповестила, че стартира следствие. Европейската комисия ще се опита да обясни обстановката, като изиска информация от турските управляващи.

След офанзивата на Турция в Северна Сирия " Фолксваген " беше неодобрен, което го накара да отстъпи и да отсрочи решението си за завода, с цел да избегне увреждане на имиджа си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР