Въпреки че заради пандемията движението по пътищата в областта е

...
Въпреки че заради пандемията движението по пътищата в областта е
Коментари Харесай

38 дрогирани са хванати зад волана във Варненско от началото на годината

 Въпреки че поради пандемията придвижването по пътищата в региона е мощно намаляло, от началото на тази година в района са хванати 38 водачи, използвали дрога, разяснява за Българска телеграфна агенция началникът на бранш " Пътна полиция " във Варна контрольор Петко Камбуров.

По думите му през последните две години броят им е бил 125 и 85 души. Камбуров добави, че над 90 на 100 от хванатите дрогирани водачи са на възраст сред 18 и 30 години. Младежите сядат зад кормилото нормално след приложимост на марихуана или амфетамини. Камбуров добави, че тестванията, които употребява полицията, хващат 7 типа наркотични субстанции, в това число метадон.

Кампания против шофирането след използването на опиати " Последната автомагистрала " стартира през днешния ден във Варна, съобщи началникът на общинската дирекция " Превенции " Светлана Коева. Тя ще бъде осъществена в партньорство с дирекцията на полицията в краймарския град.

Настоящата акция, която ще продължи до края на юли, е извънредно настояща и би трябвало да заостри вниманието на цялото общество към казуса с дрогираните водачи, добави началникът на Охранителна полиция във Варна комисар Илиян Илиев. Той посочи, че всеки месец в района се организират профилирани интервенции, чиято цел е битката с този проблем.

В рамките на акцията ще бъдат раздадени хиляди осведомителни материали, а доброволци ще организират он лайн полемики, сподели още Коева. По думите й апелът на самодейността за рационално шофиране ще бъде ситуиран и на 10 електронни табла в града. Коева добави, че актуалната акция е продължение на миналата общинска акция " Не шофирай, в случай че си пил ", която започва преди 12 години. По думите й през това време възрастните са се научили да не дават ключове за кола на използвали алкохол младежи, в този момент би трябвало да схванат, че същото е годно и за опиатите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР