Въпреки че за първите десет месеца производството на автомобили в

...
Въпреки че за първите десет месеца производството на автомобили в
Коментари Харесай

Кризата в автомобилния сектор удари и Бразилия

Въпреки че за първите 10 месеца производството на коли в Бразилия набъбна на годишна основа с 2,7% до 2,7 млн. броя, през ноември наклонността се обръща и техният брой се срутва с над 7% на годишна основа (до 227 455 единици), демонстрират данните на локалния регулатор Anfavea, съобщи Zero Hedge.

Същевременно от началото на годината износът се свива стремоглаво. Само през последния месец той се е намалил със 7,9% на годишна основа, а през първите 10 месеца на 2019 година се срутва с 33,2% по отношение на същия интервал на предходната година.
 Вашингтон не се е отказал от мита върху европейските коли
Вашингтон не се е отказал от мита върху европейските коли

Изявлението идва ден след оповестяването на ставки върху импорт за $2,4 милиарда от Франция

Бразилия е един от най-големите автомобилни производители в света, а в страната са показани съвсем всички огромни марки. Данните не са учудващи на фона на рецесията, в която се намира страната от началото на 2019 година и поради обстоятелството, че автомобилният бранш изпитва усложнения през последните няколко години, напомня Zero Hedge.

Глобално автомобилният бранш също изпитва съществени усложнения поради спада на покупките на нови коли и упованията за наближаващата световна икономическа криза. " Продължаващото закъснение евентуално ще докара до застоялост на световния напредък, защото световната търговия ще продължи да се забавя и през 2020 година ", пишат от изданието.
 Световната автоиндустрия изпраща ужасна година. Какво значи това за производството?
Световната автоиндустрия изпраща ужасна година. Какво значи това за производството?

Има дребна възможност интензивността и продажбите на коли да се възстановят през 2020-а

По-рано през днешния ден стана ясно, че управляващите в Бразилия са подхванали ограничения, които могат да доведат до възстановяване на положението на бранша. Сред тях е плануваното комерсиално съглашение с Парагвай, което ще отстрани митата при търговията на коли сред двете южноамерикански страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР