Въпреки, че за една година в Европейския съюз ваксина срещу

...
Въпреки, че за една година в Европейския съюз ваксина срещу
Коментари Харесай

ЕС се подготвя за новата вълна

Въпреки, че за една година в Европейския съюз ваксина против Covid-19 са получили близо 80 на 100 от пълнолетните, страните се приготвят за нова вълна на болестта, породена от разновидността Омикрон, съобщи БНР.

Заради растящия брой на новозаразените и приетите в болница здравните управляващи в Кипър обмислят въвеждането на спомагателни огранителни ограничения за новогодишните празници. Едно от вероятните ограничавания, които се разискват, е понижаване на позволения брой хора за домашни събирания - до 20 души в този момент.

През последното денонощие Бразилия записва 6840 новозаразени с ковид и 86 смъртни случая. Страната е на второ място в света по брой на умряли, в резултат на Covid. На първо място по този индикатор са Съединени американски щати.

Броят на болните с Covid-19 във Англия означи най-високите си равнища от месец март насам. Към понеделник вечер броят им е бил рекорден - 8474 пациенти. Това е с 27% повече от предходната седмица и е най-високият брой от месец март.

Здравни управляващи в Испания за първи път записаха над хиляда случая на заразяване с вируса на 100 хиляди души след Коледа. Предполага се, че увеличението се дължи на бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

В опит за справяне с ковид, страните вкарват и нови ограничавания.

От през днешния ден при влизане в Швеция се вкарва условие задграничните жители над 12-годишна възраст да показват документ за отрицателен тест, изработен през последните 48 часа, без значение от коя страна идват, без значение дали са имунизирани против Covid-19 или са преболедували заболяването през последните 6 месеца, или не.

Документът би трябвало да бъде показан на британски, шведски, датски или норвежки език.

Изискването не важи за хора под 12 години, непознати жители със статут на непрекъснато престояване в Швеция, лица, които са заети в транспортния бранш, включително моряци, елитни спортни състезатели, сезонни служащи, хора, които пътуват по неотложни фамилни аргументи, снабдители на медицински артикули и услуги, както и хора, на които следва лекуване в страната, дипломати и чиновници на дипломатически задачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР