Въпреки че все повече хора се хранят здравословно и предпочитат

...
Въпреки че все повече хора се хранят здравословно и предпочитат
Коментари Харесай

Българинът продължава да приготвя консерви, въпреки по-скъпите зеленчуци

Въпреки че от ден на ден хора се хранят здравословно и избират пресни артикули за трапезата си, към момента българинът не се е отказал от приготвянето и на туршии и консерви за зимата, като желани са домашно създадените такива. Това сподели инспекция на Българска национална телевизия на пазара в Благоевград.

Благоевград

Моркови, домати, зелени и червени чушки, това са най-търсените артикули на зеленчуковия пазар в Благоевград през последните дни. Чушките, които са съществена съставна част в доста от домашно приготвените консерви и туршии се оферират на цени от 1,20 лева до 2 лв. за кг.
Нина Миладинова, покупател: От близки си закупувам сирене, мляко, всичко, тъй като това което го закупувам от веригите, а и от другите магазините и те се научиха да ни мамят, горчи, не се поставя в уста.
Въпреки че цените на зеленчуците са малко по-високи от предходната година множеството от хората не се отхвърля от приготвянето на домашни консерви.
Силвия Костадинова: Мисля, че това, което направя сама, е по-качествено, въпреки всичко знам какво влагам в самия артикул, т.е. като консистенция, като артикул.
И тази есен множеството от българите съблюдаваха традицията да си подготвят домашна зимнина за студеното време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР