Въпреки че все по-често се фокусираме върху храненето за отслабване

...
Въпреки че все по-често се фокусираме върху храненето за отслабване
Коментари Харесай

Храни за отпушване на артериите

Въпреки че все по-често се фокусираме върху храненето за намаляване и общо здраве, постоянно подценяваме да се грижим за проблематични области като сърцето, да вземем за пример – което е една от най-големите аргументи за преждевременна гибел. Най-лесният метод да се предотвратят сърдечните проблеми е да се употребяват храни, които оказват помощ за отпушване на артериите. Ето кои храни са потребни за отпушване на артериите:

Авокадо

Авокадото е една от най-здравословните храни за сърцето, просто тъй като детоксикира артериите от неприятния холестерол и покачва равнищата на положителния холестерол. Също по този начин е богато на калий, който намалява кръвното налягане и понижава равнищата на окисляване в кръвта.

Зелени зеленчуци

Зелените зеленчуци, както листни, по този начин и кръстоцветни, би трябвало да се употребяват всеки ден. Те са цялостни с фибри и съдържат витамин К, който усъвършенства здравето на кръвта. Те също по този начин почистват артериите ви и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Освен това понижават холестерола и предизвикват здравето на вените.

 зелени зеленчуци за артериите

Риба

Мазните риби са идеални за подсилване на здравето на артериите и ефикасното им отпушване. Това е по този начин, тъй като са богати на Омега-3 мастни киселини, жизненоважно хранително вещество за понижаване на равнищата на триглицеридите, възстановяване на здравината на кръвоносните съдове, намаление на кръвното налягане и натрупването на плака.

Куркума

Въпреки че изгодите от куркумата против рак са добре документирани, основната съставна част куркумин също е потребна за здравето на сърцето. Това се дължи на първо място на неговите противовъзпалителни изгоди, които директно засягат здравето на артериите, намалявайки увреждането на артериалните стени. Витамин В6 може да управлява увреждането, породено на кръвоносните съдове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР