Въпреки че все още се радваме на лятото, краят на

...
Въпреки че все още се радваме на лятото, краят на
Коментари Харесай

Очаква се скок в цената на дървата за огрев

Въпреки че към момента се радваме на лятото, краят на август е и времето, когато мнозина се приготвят за новия отоплителен сезон. Сега е и времето, когато по традиция цените на дървата за огрев спекулативно скачат.
Все по-трудно става обезпечаването на нужните количества твърдо гориво по складовете в цялата страна, по тази причина на клиентите се постанова да чакат най-малко половин месец за доставка, оповестява Българска национална телевизия.

Стоян Стоянов от град Дебелец от години се отоплява единствено на твърдо гориво. За да изкара зимата на топло, би трябвало да има най-малко 20 кубика дърва. Заради предстоящият скок на цената преди началото на отоплителния сезон, прозорливо купил дървата още при започване на лятото. Тогава цената била 80 лв. за кубик.
Стоян Стоянов: " 20 кубика - 1500-1600 лв.. И като повикам да ги нарежат още по 6 лв., 20 кубика, 120 лв., отидоха 1700 -1800 лв.. "

Заради високата цена и сложната доставка, от ден на ден хора заменят твърдото гориво с отопление на ток и газ през зимата. Твърдят, че цените са изравнени.

В някои от пунктовете предизвестяват, че след 1 септември цената за кубик дърва скача с 10 лв.. Търговците описват, че макар рисковете има клиенти, които поръчват дърва безусловно при започване на зимата. Предупреждават, че не е изключено цената тогава да мине рекордните 95 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР