Въпреки че все още няма свикано извънредно изборно общо събрание,

...
Въпреки че все още няма свикано извънредно изборно общо събрание,
Коментари Харесай

Контраопозицията във волейбола вече също има кандидат-президент

Въпреки че към момента няма свикано изключително изборно общо заседание, претендентите за нов президент на българската федерация по волейбол (БФВ) към този момент са двама. След като предприемчив комитет, включващ всички водещи клубове у нас, номинира Любомир Ганев за възможен правоприемник на Данчо Лазаров, през вчерашния ден в деловодството на централата беше импортирана и контраопозиционна кандидатура на Борислав Кьосев.

Тя е подкрепена от двама национални селекционери при юношите - Мартин Стоев (на отбора до 17 г.) и Пламен Христов (до 19 г.). Очаква се повече детайлности да показа самият Кьосев, който е свикал конференция през днешния ден (12 декември) от 13:00 ч. в пресклуб " България " на Националния ст. " Васил Левски " в София. Преди това от 10 ч. в офиса на БФВ в столичния парк-хотел " Москва " ще се организира съвещание на управителния съвет, на което би трябвало да бъде разисквано настояването на опозицията за привикване на изключително общо заседание на 16 януари в София.

Такова към този момент е свикано за 20 декември в Казанлък, само че то няма избирателен темперамент и в дневния му ред са заложени единствено промени в състава на УС. Според устава на БФВ за президент на централата може да аплайват единствено членове на управителния съвет, каквито понастоящем са и Ганев, и Кьосев. Опасенията на първия са, че събранието другия петък е свикано за той да бъде изключен от управата и по този начин да не може да се яви на възможни избори през януари.

" Според нашия правилник общо заседание се привиква, когато 1/3 от клубовете желаят това. Те към този момент обявиха своето предпочитание. Длъжни сме като директорски съвет и управление да го свикаме. За мен е закононарушение ние като федерация да не съблюдаваме личния си правилник ", разяснява самият Любомир Ганев в интернет предаването " Студио Спринт ".

Вицепрезидентът и дългогодишна дясна ръка на Данчо Лазаров спести обществена рецензия към президента, който ръководи българския волейбол от 2002 година

" Няма да кажа нещо неприятно за господин Лазаров и това ръководство на федерацията, само че нещата може да бъдат доста по-добри - съобщи Ганев. - В момента има клубове с огромен бюджет, с два милиона лв., с един милион лв.. Но нямаме състезатели, които да идват изпод. Затова купуваме чужденци. Една от главните ни цели е да влагаме сред 400 000 и 600 000 лв. годишно единствено за клубове, разрастващи детско-юношески школи, като тези пари би трябвало да са от спомагателни доходи. Аз съм потвърдил, че мога да ги намеря. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР