Въпреки че все още e в началото на развитието си

...
Въпреки че все още e в началото на развитието си
Коментари Харесай

Може ли HarmonyOS да се превърне в реална алтернатива на Andorid и iOS?

Въпреки че към момента e при започване на развиването си в това отношение, с лоялната си местна фенбаза и сериозните си финансови благоприятни условия, точно Huawei е компанията, която има в действителност късмет да конкурира Гугъл и Apple при операционните системи. За да се случи това обаче, има няколко основни неща.

На първо място са външните разработчици. Липсата на приложения от трети страни бе една от главните аргументи BlackBerry OS и Microsoft Windows Phone да забуксуват и да не съумеят да надскочат едноцифрените си пазарни дялове. Ако дадена нова Оценка за съвместимост не предлага функционалностите и услугите, които хората желаят, те няма да продължат да я употребяват изключително дълго време.

Няма да е задоволително обаче оповестената преди дни HarmonyOS да получи най-важните платформи като Spotify, Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Netflix. Ако Huawei желае нейната Оценка за съвместимост да успее в действителност, ще би трябвало да предлага и някои извънредни функционалности.

В сферата на приложенията, iOS и Android дават голям брой неповторими функционалности и услуги. Те варират от извънредно игри до неща като Гугъл Lens. Именно тези екстри ги отличават една от друга и разрешават на двете компании да преобладават.

Най-уникалната характерност на HarmonyOS за разработчиците и потребителите е, че тя изначално ще започва като универсална операционна система. Ако концепцията ви звучи познато, това е обикновено. Гугъл и Apple приказват за основаването на универсална операционна система от години. Предполагаше се, че Apple възнамерява да го направи, трансформирайки iOS и MacOS в едно. Гугъл по сходен метод като че ли се надява да реализира заветната цел с сливане на ChromeOS и Android. И двата плана обаче вървят извънредно постепенно.

Не на последно място неспособността на Гугъл бързо да актуализира устройствата до новите версии на Android е непрекъснат проблем и не се вижда опция това да се промени скоро.

Извън серията Pixel, даже водещите телефони като Galaxy S10 нормално се нуждаят от месеци, с цел да получат актуализация до нови версии на Android. Пример е фактът, че съвсем година след старта си Android Pie към момента не може да работи на една четвърт от Android устройства.

Ако Huawei успее да откри някакъв метод за непрекъснато внедряване на актуализациите на HarmonyOS и увери потребителите, че цялата ѝ екосистема е обновена непрекъснато и дава отговор на най-новите провокации, това би могло да е от извънредно значение.

Прочетете повече на CIO.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР