Въпреки, че вероятно е изгубил 90% от своите хотелски резервации,

...
Въпреки, че вероятно е изгубил 90% от своите хотелски резервации,
Коментари Харесай

Според кмета на Амстердам не трябва да се бърза с рестарт на туризма

" Въпреки, че евентуално е изгубил 90% от своите хотелски резервации, Амстердам не би трябвало да бърза да посрещне назад задгранични туристи ", счита кметът на града Фемке Халсема. С изявлението си, че градът би трябвало да бъде „ извънредно внимателен “ по отношение на рестартирането на туризма, тя си навлече недоволството на хотелиерите, написа „ Гардиън ”.
По време на онлайн съвещание на съвета Халсема съобщи, че столицата не разполага с задоволително място за своите 800 000 поданици, плюс към девет милиона гости, с цел да може да бъде спазвана обществена отдалеченост, съобщи БГНЕС.
„ Слушам ви да говорите за интернационалния туризъм и знам, че 55 000 хотелски кревати чакат посетители “, сподели тя и предизвести, че управляващите би трябвало да се отнасят внимателно с ограниченията за стимулиране на районния, националния и интернационалния трафик, с цел да се избегне рискът Амстердам да се трансформира в огнище за втора вълна на болестта от ковид.
Нидерландия вкара относително леко „ интелигентно блокиране “ от 15 март, като затвори просветителните институции, хотелите и музеите. Въведено беше условието за съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра и възбрана за събиране на повече от трима възрастни на едно място. В сходство с рекомендациите на Европейски Съюз, несъществените пътувания до Нидерландия са неразрешени до 15 юни. На 11 май страната стартира поетапно да се връща към естествения живот с отварянето на вратите на началните учебни заведения.
Ресторантите, питейните заведения и кафенетата могат да възобновят активността си от 1 юни, като се съблюдава условие за стеснен брой гости.
Кметът на Амстердам предизвести, че за разлика от Ротердам, столицата има доста канали и многочислено население, публичното пространство не доближава и по тази причина прикани за нараснало внимание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР