Въпреки че вчера пазарите регистрираха ръстове, то в в началото

...
Въпреки че вчера пазарите регистрираха ръстове, то в в началото
Коментари Харесай

Авиокомпаниите се изправят пред големи рискове заради напрежението в Близкия изток

Въпреки че през вчерашния ден пазарите записаха растежи, то в при започване на сесията всички показатели означиха спадове, волатилността се повиши, а пазарните участници се притесняваха, че ескалиралото напрежение в Близкия изток ще има още по-сериозен резултат върху международната стопанска система и финансовите пазари. Това сподели Даниел Дончев, основен капиталов шеф и член на Борда на шефовете на " Експат Асет Мениджмънт ", в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

" Убийството на военачалник Солеймани бе сериозен удар против Иран. Предстои да забележим каква ще бъде реакцията на Техеран, с цел да отвърнат на удара ".

Според него това напрежение сигурно ще се отразява върху финансовите пазари. " Пазарните участници ще наблюдават деликатно обстановката в Близкия изток ", добави той.

" От напрежението най-силно пострадаха самолетните компании, защото петролът е сериозна суровина в себестойността на тяхната услуга. Поскъпването на петрола се отразява отрицателно на самолетните компании. От друга страна, енергийните компании се показват добре поради покачването на цените на петрола ".

Дончев изясни, че рисковете са най-вече за самолетните компании. По думите му в случай че напрежението ескалира и цената на петрола продължава да се повишава, рискът пред самолетните компании ще е огромен.

Той разяснява и покачването в цената на златото след напрежението в Близкия изток и засиления интерес към активите убежища.

„ За да продължи да нараства златото, е належащо да има спомагателна ескалация ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР