Въпреки че върху етикетите на повечето продукти пише точното количество

...
Въпреки че върху етикетите на повечето продукти пише точното количество
Коментари Харесай

Колко голяма е перфектната порция храна

Въпреки че върху етикетите на множеството артикули написа точното количество на питателните субстанции в състава им, не всеки се зачита в тях. Често действаме на око или просто се оставяме във владенията на апетита.

Нещо повече, множеството от нас не биха се заели да мерят и количествата със съответните домашен или медицински съдове. И въпреки всичко - и с подръчни средства можем да получим съвършената порция.

Протеини
 Снимка 545527

За да не прекалим с протеина, количеството риба или месо в едно ядене би трябвало да е с размерите на тесте с карти за игра. Останалото си е чист хазарт.

Тестени произведения
 Снимка 545530

Неслучайно идващият образец е с тестените произведения. Пастата е обичаният ни избавителен пояс в моментите, когато нямаме време за нещо по-изтънчено. Не че отстъпва по вкусови качества или не изисква никакви кулинарни умения, само че и за нея си има мярка. Тя би трябвало да е колкото юмрука ни.

Сирене
 Снимка 545528

Мнозина са склонни да прекаляват с този млечен артикул и това е научно потвърдено. Но с цел да не се отпускаме, здравните специалисти от Eat This, Not That! ни дават прегледен образец тъкмо какъв брой сирене е здравословно да сервираме. Колкото дребна кибритена кутия, не повече.
 Сиренето, подсладените зърнени закуски, плодовият сок и за какво ни карат да огладнеем
3 храни, от които огладняваме

И за какво не работят по този метод

Плодове
 Снимка 545531

Плодовете са неизменима част от дневното ни меню, само че и те могат да се трансфорат в нож с две остриета. За да сме сигурни, че взимаме единствено най-хубавото от даден плод, съпоставяме с топка за тенис.

Зехтин, олио и масло
 Снимка 545532

Измерителната единица за този тип храни е най-достъпната - за задачата използваме палеца си, като се придържаме към върха, а не към основата, с цел да сме по-точни.

Зеленчуци
 Снимка 545533

Въпреки че диетолозите поучават да оставим половината от порцията си за зеленчуците, те би трябвало да не надвишават размера на една бейзболна топка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР