Въпреки че ваксините срещу COVID-19 са пуснати в редица страни,

...
Въпреки че ваксините срещу COVID-19 са пуснати в редица страни,
Коментари Харесай

СЗО: Въпреки ваксините няма да постигнем стаден имунитет през 2021 г.

Въпреки че имунизациите против COVID-19 са пуснати в редица страни, Световната здравна организация предизвести в понеделник, че стадният имунитет няма да бъде реализиран тази година.

" Няма да реализираме равнища на популационен имунитет или имунитет на стадото през 2021 година ", съобщи основният академик на СЗО Сумия Сваминатан на брифинг, наблягайки нуждата от продължение на ограничения като физическо разграничаване, измиване на ръцете и носене на маски, с цел да се овладее пандемията.

Тя приветства " невероятния прогрес ", реализиран от учени, които съумяха да основат не една, а няколко безвредни и ефикасни ваксини против чисто нов вирус за по-малко от година.

Но, акцентира тя, внедряването " лишава време ".

" Необходимо е време за мащабиране на производството на дози, освен в милиони, само че тук приказваме за милиарди ", уточни тя, призовавайки хората да " бъдат малко търпеливи ".

Сваминатан акцентира, че в последна сметка " имунизациите ще дойдат. Те ще отидат във всички страни ".

" Но в това време не би трябвало да забравяме, че има ограничения, които работят ", сподели тя.

Ще има потребност от продължение на предприемането на ограничения за публично здраве и обществени ограничения, ориентирани към прекъсване на предаването " най-малко до края на тази година ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР