Въпреки че в страната все още върлува опасността от коронавирус,

...
Въпреки че в страната все още върлува опасността от коронавирус,
Коментари Харесай

С "Крал Лир" Южна Корея се връща към културния живот

Въпреки че в страната към момента върлува заплахата от ковид, ръководещите в Южна Корея взеха решение, че хората могат последователно да се върнат към живота.

Началото сложи ARKO Theater в Сеул, който зарадва зрителите си с съвременна акомодация на шекспировата класика „ Крал Лир ”. На спектакъла „ Другата история на крал Лир ” през вчерашния ден са участвали 175 души, макар че залата побира 350. Били са спазени всички ограничения за сигурност – феновете били настанени през един, като наложително всеки носел маска, в театъра били инсталирани камери за премерване на температурата и всичко – декори, костюми, седалки – било усърдно дезинфекцирано.

„ Другата история на крал Лир ” е нещо като „ извънканонична ” интерпретация на оригинала, в която нещастието е пречупена през комедията, а много от репликите са под формата на рап. Именно това е повода театърът да избере да покаже тъкмо този театър пред аудитория. Целта на режисьора е хората да са мощни в рецесията и да се заредят с положителна сила.

Интересното е, че в „ страната на утринната прохлада ” няма публично оповестена карантина, а хората още през цялото време сами спазваха правилото за обществена изолираност. Не е имало нито суматоха за тоалетна хартия, нито за артикули. Южнокорейците подхождат с голяма отговорност към протичащото се и подхванатите ограничения към този момент дават резултат, защото в страната се организираха и парламентарни изобри, като всички гласуващи спазвали насоките за сигурност.

Въпреки светлината в края на тунела, към момента е рано в Южна Корея да се обави завършек на пандемията и не е целесъобразно огромни групи хора да се събират на едно място. Ето за какво идващото зрелище на „ Другата история на крал Лир ”, което е планувано за 14 април, ще бъде онлайн.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР