Въпреки че в средата на август Израел вдигна забраната за

...
Въпреки че в средата на август Израел вдигна забраната за
Коментари Харесай

От бранша очакват туристи по Черноморието дори през октомври


Въпреки че в средата на август Израел подвигна възбраната за пътувания до България, досега у нас е дошъл едвам един аероплан с израелски туристи, в който са пътували клиенти на всички туроператори. Обещанията за възобновяване на постоянните чартъри до страната ни датират още от края на месец юли, в последна сметка обачете са отсрочени за 3 септември.

Очаква се точната дата на идващия полет да стане ясна на следващия ден.

По думите на Копчев има опция идването на израелците да бъде отсрочено за по-късно през месец септември, защото съгласно информация на един от най-големите туроператори в еврейската страна медиците, които вършат PCR проби за COVID-19, стачкуват.

Макар пътуванията им към България да се затруднени, израелците желаят да прекарат почивните дни към своята Нова година у нас. През 2020 година тя ще се означи на 18 септември.

Във връзка със засиления интерес обаче не се чакат спомагателни понижения на към този момент оповестените цени за нощувка или пакетно пътешестване.

" Настаняването е толкоз на ниска цена, че по-голямо понижение не може да се направи “, безапелационен бе Копчев. Според него, в случай че цените намалеят още, ще се намали и качеството на услугите. Сред най - желаните от израелските посетители родни атракции са казината и практикуването на разнообразни типове спорт - воден или мото. Не липсват и почитатели на зимния туризъм, които най-често се насочват към Банско, Пампорово и Боровец.

Припомняме, че поради липса на туристи през лятото редица хотели в Слънчев бряг оповестиха, че ще прекратят работа преди края на сезона. Опасност израелците, пристигнали да почиват у нас, да няма къде да нощуват - не съществува, защото хотелиери, ще спазят своите сделки с израелските туроператори. Ще затворят само местата за настаняване, които нямат сходни спогодби с задграничните туристически организации.

Според данни на туристическото ни министерство Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през миналата година с близо 245 000 визити.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР