Въпреки че в неделя се връщаме към зимното часово време,

...
Въпреки че в неделя се връщаме към зимното часово време,
Коментари Харесай

Идва циганско лято - температурите ще са над 25 градуса

Въпреки че в неделя се връщаме към зимното часово време, ни чакат извънредно високи температури за този интервал. В средата на идната седмица България и Румъния ще бъдат най-топлите места на Европейския континент. Условия за стартиране на парното се чакат чак след 10 ноември, което се случва за повторно през последните 15 години.

 © Българска телеграфна агенция
Истинско циганско лято ни чака през идващите две седмици. Сухо, ясно, а в последния ден на октомври и първия на ноември с същински летни температури, които ще надвишат 25 градуса.
Проф. Георги Рачев, климатолог: Имаме едно прелестно хубаво време. Слънце, слънце и топлота и това ще продължи до 7-8, да не кажа даже до 10 ноември.
След 10 ноември би могло да има захлаждане, което да намали приблизително дневните температури под 12 градуса три следващи дни и " Топлофикация " да пусне парното. Но даже тогава топлите дни и слънчевото време няма да ни липсват.
Проф. Георги Рачев, климатолог: Последният месец от есента се чака да бъде по-топъл с към 1 градус от климатичната норма.
Валежите през месеца също се чака да бъдат по-малко от нормалното. За разлика от предходни години, през тази огромните метеоцентрове от Китай, Русия, Европа и Съединени американски щати са единомислещи в прогнозата си за идната зима.
Проф. Георги Рачев, климатолог: Около 60% е вероятността зимата в Европа да бъде топла с температури към градус градус и половина над нормата.
Спори се към преваляванията, само че на Балканите е допустимо да се радваме на повече сняг и меко време.
 Много слънце и температури над 25 градуса ни чакат през идващите дни Много слънце и температури над 25 градуса ни чакат през идващите дни
През нощта ще доминира ясно, а на следващия ден - слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над крайните южни региони, само че ще е съвсем без ва...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР