Въпреки че в България няма регистриран случай на коронавирус, паниката

...
Въпреки че в България няма регистриран случай на коронавирус, паниката
Коментари Харесай

Много българи анулират резервациите си за екскурзии

Въпреки че в България няма регистриран случай на ковид, суматохата от болест се отразява отрицателно върху туристическия отрасъл у нас. Много българи анулират резервациите си за ваканции и екскурзии в чужбина месеци напред.

Много клиенти към този момент отхвърлиха своите резервации поради страха си от ковид. Те избират да не пътуват, макар че знаят, че ще изгубят своите пари. Спаднал е доста ползата даже към дестинации, в които няма нито един регистриран случай на ковид, което мощно удря туристическия отрасъл у нас. Особено това се отнася за туроператорските компании, които се занимават с проведени пътувания в чужбина.

Анелия Василева - шеф на туроператорска компания: Имаме доста отказани резервации за Великденски, майски празници и главно за европейските страни. По-тревожно е, че нямаме запитвания и не вършим резервации за по-късните дати през есента. В момента само Турция и Египет остават на пазара и идните чартърни полети от Варна за Египет са доказани, както и за Турция.

Илин Димитров - ръководител на Варненската туристическа камара: Фалити не чакаме към този момент на туроператорските компании, само че обстановката е напрегната, защото огромна част от туроператорите са принудени да връщат средства, когато са правени по-ранни резервации. Ако се задълбочи казусът, може да се чака много съществено напрежение, само че да, като цяло има такива индикации, само че не чакаме фрапантни банкрути.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР