Въпреки че тунел още няма, няма подкрепа от правителството или

...
Въпреки че тунел още няма, няма подкрепа от правителството или
Коментари Харесай

Най-чаканата премиера - билетите за тунела, свързващ Талин и Хелзинки, са вече в продажба

Въпреки че тунел още няма, няма поддръжка от държавното управление или Европейския съюз, хората към този момент могат да закупят билети за пътувания през най-дългата подводна железопътна връзка в света - тази сред Хелзинки и естонската столица Талин.

Проектът за 15-20 милиарда евро, управителен от Петер Вестербайка, някогашният изпълнителен шеф на компанията Rovio, компанията основала Angry Birds, и неговата компания FinEst Bay Area, набра първото външно финансиране она стойност 100 милиона евро от ARJ Holding - строителна компания, основана в Дубай.

 Подводен тунел за €20 милиарда свързва две европейски столици
Подводен тунел за €20 милиарда свързва две европейски столици

Ще редуцира времето за пътешестване с най-малко една трета

Десетки хиляди естонци работят в региона на Хелзинки и пътуват по два часа с бърз ферибот, до момента в който Талин е известна туристическа дестинация за финландците. Тунелът ще понижи времето за пътешестване до към 20 минути.

" Първото външно финансиране е значима стъпка за целия план... Хелзинки-Талин ще бъде в бъдеще един от най-бързо разрастващите се метрополиси в Европа ", споделя Вестербайка на конференция в понеделник, като добави, че той чака в допълнение финансиране от Азия и Китай.

Финландия и Естония от дълго време обмислят да свържат своите столици, разграничени от Финландския залив.

Проучване, поръчано от двете държавни управления и оповестено предходната година, твърди, че плануваният тунел от 100 километра (60 мили) може да бъде открит през 2040 година, само че Вестербайка съобщи, че тунелът ще бъде издигнат до 2024 година " Това е проектът и няма причина да считаме, че не е допустимо ", споделя той.

Билетите са към този момент в продажба онлайн от през днешния ден и костват 50 евро на пътешестване, а първите влакове ще се движат на 24 декември 2024 година.

Амбициозният проект на Вестербака също по този начин включва построяването на нов остров за 50 000 поданици във Финския залив, където влаковете ще стопират сред двете столици.

Вестербака съобщи, че договарянията с Хелзинки, Талин и двете национални държавни управления са позитивни. Правителствата към този момент обявиха, че са отворени към проектите на Вестербака и разрешават на частните вложители да финансират плана, само че означават, че към момента има някои въпроси, на които да се отговори.

Финландия и Естония желаят тунелът да бъде част от главната мрежа от направления на Европейски Съюз, която се смята за жизненоважна за европейските и международните транспортни потоци.

 Снимка 393021
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР