Въпреки че целта на Националната конференция на ГЕРБ беше да

...
Въпреки че целта на Националната конференция на ГЕРБ беше да
Коментари Харесай

С бой и AC/DC мина партийният събор на ГЕРБ

Въпреки че задачата на Националната конференция на ГЕРБ беше да стегне партийните редици, събитието по-скоро докара до противоположния резултат. Делегатите от цялата страна, които изпълниха откритото пространство в София Тех Парк, бяха най-после изпратени от група протестиращи с крясъци " оставка " и " мутри ". Партийният събор пък бе белязан от редица груби похищения над  журналисти и жители от страна на симпатизанти на ръководещата партия. Като резултат съборът стана индикативен за положението на политическата групировка, както и на страната.

Стартът на конференцията беше разгласен за 12 ч., само че два часа преди този момент стройни редици от партийни членове и симпатизанти започнаха да пълнят  София Тех Парк. Близкият паркинг на Арена " Амеец " се оказа стеснен за стотиците коли, пристигнали от най-различни кътчета на страната. От централата на ГЕРБ авансово оповестиха, че влизането в парка ще става през преграда, а коли няма да се позволяват. Изключения обаче бяха направени за няколко супер първокласни возила. Така въпросната преграда беше вдигната особено за бляскав Мерцедес с номер " ТТТТТТТ " и първокласно Ауди с номер " 8888888 ".

В безкрайните герберски колони, които пъплеха по алеите на парка, с цел да стигнат до голяма сцена, имаше хора от всякаква възраст, етнос и публично състояние. По обяд пристигнаха и няколко младежи с присъщите чантички " диагоналки ", които приличаха на членове на футболни агитки. Пред камерите на публицистите те отхвърлиха да се показват, да обяснят за какво са на партийната конференция и започнаха да крият лицата си. " Фенове сме на ОПГ ГЕРБ ", пошегува се единият. Охраната на бариерата ги пропусна, откакто демонстрираха баджове на ГЕРБ. Такъв беше нужен на всеки, който желае да мине през пропускателния режим.

Към обяд по-навътре в парка към този момент бяха насядали хиляди делегати на партията пред огромна сцена с няколко монитора. Около нея имаше платформи за телевизионни камери и специфичен ъгъл за публицисти, ограден със сигнална лента. Около 12 ч. стартира и самото събитие - на сцената застана кметът на Враца Калин Каменов, който изнесе подгряваща реч за триумфите на партията. След това пристигна ред и на регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен, който беше толкоз жарък, че прикани всички гербери да споделят непрекъснато във Facebook какъв брой добре се оправя държавното управление. Речи изнесоха и евродепутатът Андрей Новаков, водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов и ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Когато Борисов се надигна от стола си, с цел да иде на сцената, започнаха скандирания " Бойко, Бойко! ". Докато министър председателят в нормалния си жанр заклеймяваше съперниците си и измисляше триумфи на ръководството, понякога беше преустановяван от малобройна агитка от здрави момчета, седнали най-отдясно на сцената, които се провикаваха  " отлично! " и  " Бойко " и задаваха звук на останалите присъстващи. Изненадващо обаче речта на премиера беше спряна от протестиращ, който неизвестно по какъв начин бе съумял да влезе на територията на парка и да стигне покрай трибуната. " Давай, Бойко, набий им го на тези елементарни кърджалийски ***** ", провикна се мъжът. Силоваците до сцената незабавно го обезвредиха. 

Заедно с пиара на ГЕРБ Никола Николов здравите мъже изблъскаха протестиращия надалеч от камерите на медиите. Все отново обективите снимаха по какъв начин младежът бе удрян, блъскан и повален на земята. В опита си да тушира отразяването на неприемливата експанзия, пиарът Николов скандално започна да подрежда на оператори на медии, че нямат право да излизат от огражденията, че имат специално място, което не могат да напущат, и по тази причина им препречи пътя.

Този случай със силовите бригади на ГЕРБ обаче не беше единичен случай. Журналистът от " Свободна Европа " Полина Паунова беше жестоко нападната от партийни делегати с тип на мутри, които й лишиха със мощ телефона. Друг мъж също разгласява видео, на което се вижда по какъв начин здравеняк с маска го удря. От ГЕРБ пробваха да оправдаят тези произшествия с обяснението, че въпросните агресори не са партийни членове и са провокатори, които някакси са съумели да пробият защитата. Това обаче надали дава отговор на истината, защото някои от мъжете следваха нареждания на пиари на ГЕРБ и отговорници за организацията на събитието.

След речта на Борисов всички започнаха да се разотиват под звуците на емблематичното парче на AC/DC - Thunderstruck. И до момента в който публицисти и протестиращи станаха обект на физическа експанзия, партийците бяха изпратени с крясъци " Мафия ". Изходът от зоната на София Тех Парк беше блокиран от петдесетина стачкуващи с плакати, а полицейски кордон ги делеше от изтеглящите се гербаджии. Партийците напускаха мястото под крясъци от отсрещната страна - " мутри ", " Бойко ви краде " и " оставка ". Някои от делегатите се спираха да дават отговор на виковете, само че полицията ги съветваше да продължат по пътя си. 

Хората на ГЕРБ се качиха по колите си на паркинга на Арена " Армеец ", само че протестиращите побързаха да блокират придвижването пред залата и булевардът се задръсти от коли. Час по-късно полицията съумя да избута стачкуващите от булеварда и освободи еднопосочната улица. Гостите на столицата я напуснаха на фона на крясъци " оставка " и " продажници ".

След събитието обществените мрежи се наводниха от мнения, фотоси и видеа с най-смущаващите моменти от конференцията - лъскавите лимузини, експанзията против публицистите и жители, както и протестните дейности. На процедура надали някой остана удовлетворен от партийния събор - нито делегатите, които бяха изпратени с псувни и обиди, нито хората, които към този момент близо месец стачкуват за оставка на държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР