Въпреки че технологията зад автономните превозни средства се разви значително

...
Въпреки че технологията зад автономните превозни средства се разви значително
Коментари Харесай

Компаниите за автомни коли вече набират скорост

Въпреки че технологията зад самостоятелните транспортни средства се разви доста през последните години, тя към момента не е съвършена. Има дълъг лист от компании, които към момента тестват своите електрически коли в Калифорния, с цел да подобрят опциите и сигурността на софтуера. Изземването на контрола от страна на водача са основна част от процеса на тестване и се случват, когато софтуерът на автомобила открие нередовност или лидерът усеща някаква щета, което води до лишава на контрола от „ робота “.

Според данни от калифорнийското министерство за МПС (DMV), оповестени от уеб страницата The Last License Holder, 28 компании оповестяват, че интензивно тестват коли по пътища в щата. Общо те експлоатират 467 транспортни средства и те са минали 3,2 милиона километра в автоматизиран режим, като са зародили 143 720 връщания на човешкия надзор. Когато става дума за безупречна автономност, Waymo на Гугъл е надалеч преди останалите, като автопаркът й е минал над 2 милиона километра предходната година, като единствено 17 950 км са изминати с изключен автопилот.

Този резултат е доста по-добър от този на доста други компании, които се пробват да усъвършенстват технологията, изключително огромните съперници като Uber и Apple. Миналата година колите на Uber са минали съвсем 43 450 км и единствено 0,6 км са били при изключено самостоятелно ръководство. Apple има сходна продуктивност с 1,77 км с изключен автопилот при общо изминати 128 750 км.
 Infographic: The Self-Driving Car Companies Going The Distance | Statista You will find more infographics at Statista

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР