Въпреки че тази година празникът на влюбените – 14 февруари

...
Въпреки че тази година празникът на влюбените – 14 февруари
Коментари Харесай

15 двойки си разменят халки навръх Свети Валентин във Варна

Въпреки че тази година празникът на влюбените – 14 февруари се пада в сряда, денят ще е един от най-натоварените в Ритуалната зала във Варна. 

Към момента 15 двойки са декларирали предпочитание да се венчаят навръх Свети Валентин. Повечето от младоженците ще си кажат „ Да " в зала, на фона на „ Сватбения марш "  на Менделсон, Многая лета и модерна музика. 

Сред тези, които ще разменят халки на утрешния ден има и две руско-български двойки, разкри за Moreto.net Янна Иванова, която е уредник на венчавки.

По нейна информация, след като положат брачни подписи, всички ще получат подарък от общинската компания „ Обреди " – бутилка вино и сладкиш под формата на сърце. През тази година от отдела за радостни действия в морската столица регистрират същински брачен взрив. Само досега декларираните сватби са 600. За съпоставяне, през цялата 2017-та година, подписаните бракове са били 1200.

Най-много записвания за бракосъчетания има за 18. 08. 2018-та. Към днешна дата, декларираните ритуали са 30, а има и два изнесени. Заради натоварения график, ще се наложи да бъде отворена още една зала. От „ Обреди " си изясняват желанието на двойките да си кажат „ Да " навръх този ден със съвпадението в числата, само че и тъй като август е един от най-сватбарските месеци.

Фолклорният обред остава един от най-предпочитаните от младоженците, само че не са малко и тези, които залагат на разновидността с класическа музика. Все повече са и двойките, които избират да се оженят в национални носии. Като в обичайни български облекла се обличат и кумовете. Фолклорният акомпанимент и обличането на булката и младоженеца в български носии са изключително фешън при смесените двойки, разкри още Янна Иванова. По нейна информация последната такава женитба била на българка и англичанин.

Що се отнася до изнесените ритуали, предвидимо – най-често такива във Варна се провеждат край морския бряг или в летни градини. Много двойки избират да се подпишат и в разнообразни механи в битов жанр или пък в заведения за хранене.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР