Въпреки че след представянето на официалния тримесечен финансов отчет курсът

...
Въпреки че след представянето на официалния тримесечен финансов отчет курсът
Коментари Харесай

Превръщането на всички електромобили на Tesla в роботизирани таксита ще увеличи капитализацията на компанията до $6 трилиона

Въпреки че след представянето на формалния тримесечен финансов доклад курсът на акциите на Tesla означи прочут спад, редица компании имат вяра на основния изпълнителен шеф на компанията и направиха някои доста оптимистични прогнози. Така да вземем за пример, автомобилният производител ARK Invest съобщи пред медиите, че към 2027 година цената на една TSLA акция ще доближи $2000 и по този метод пазарната капитализация на автомобилната компания на Илън Мъск ще доближи $6,3 трилиона – т.е., дванадесет пъти повече от сегашната цена на акциите на Tesla.

Според ръководителя на ARK Invest Кати Ууд тази оценка се основава на догатката, че Tesla ще означи доста нарастване на приходите от потреблението на всички създадени от компанията електрически автомобили в качеството на роботизирани таксита. Това в действителност е изцяло допустимо, тъй като Илън Мъск неотдавна съобщи, че до края на годината неговите електрически автомобили с най-новата версия на FSD ще станат изцяло самостоятелни. Това значи, че доста от тях ще могат да се употребяват като роботизирани таксита. А до 2027 година съвсем всички коли на Tesla ще могат да се употребяват по сходен метод.

Според тази прогноза Tesla ще получава доходи посредством разпространението на обновявания на фърмуера на своите електрически автомобили. Но главното е, че акциите на компанията внезапно ще нарастнат. От друга страна, притежателите на тези роботизирани електрически автомобили също могат да печелят от тях, като ги дават да работят в роботизиран режим, до момента в който те са заети с нещо друго.

Основателят на ARK Invest смята, че до 2027 година Tesla може да генерира до 155 милиарда $ доходи единствено от продажби на програмен продукт. Според създателя на ARK Invest общите доходи на Tesla преди данъчното облагане могат да набъбнат 17 пъти по отношение на миналата година. Според нея при започване на 2027 година приходите на компанията ще доближат 1 трилион $, от които 600 милиарда $ ще постъпят от продажбите на електрически коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР