Въпреки че сертификатите изискват немалко време и пари, повечето ИТ

...
Въпреки че сертификатите изискват немалко време и пари, повечето ИТ
Коментари Харесай

ИТ сертификатите, които носят най-големи ползи

Въпреки че документите изискват значително време и пари, множеството ИТ експерти не се двоумят да се борят за тях, тъй като осъзнават цената на дипломите

С развиването на софтуерния свят чиновниците би трябвало да се учат непрекъснато
(снимка: CC0 Public Domain)

ИТ експертите с разнообразни документи за своите умения получават по-добро заплащане от несертифицираните си сътрудници, съгласно отчет на Global Knowledge. На собствен ред те носят на компаниите, в които работят, повече добавена стойност – повече познание, по-качествено обслужване на клиентите. Поради това от ден на ден хора се стремят да се снабдят с най-малко един документ, обвързван с ИТ.

Докладът за ИТ уменията и заплащането на Global Knowledge за 2019 година акцентира значимостта на „ продължаващото обучение ”. С развиването на софтуерния свят чиновниците би трябвало да се учат непрекъснато, с цел да са наясно с новостите и да останат конкурентоспособни. Това се осъзнава: 85% от всички ИТ експерти имат най-малко един спомагателен документ.

От тези 85% повече от половината споделят, че са взели най-новата си диплома през последните 12 месеца. 6% настояват, че към този момент не престават идващото си образование или възнамеряват такова за тази година. Въпреки че документите изискват време и пари, ИТ експертите не се двоумят да се борят за тях, тъй като осъзнават цената на дипломите.

Обучение, което се отплаща

От позиция на самите компании – в международен мащаб заплатите на сертифицираните експерти са по-високи от тези на несертифицираните, установи отчетът. Най-голямата разлика в заплатите е регистрирана в Латинска Америка (с 21% противоречие сред сертифициран и несертифициран), в Азия-Тихоокеанския район (11%) и Северна Америка (7%). Колкото повече документи има един чиновник, толкоз по-високо заплатен е той.

Сертифицирането се отплаща обилно на компаниите. Повече от половината компании признават, че насъбраният с образованията опит е по-търсен в границите на организацията след приемането на документ. Около 45% от интервюираните със документи декларират, че са приложили новопридобитите умения незабавно, а 43% намират себе си за по-бързи в работата си, показва отчетът. Тези самостоятелни придобивки са в интерес на организацията.

Сертификати с най-високо възнаграждение

Средно най-високо платените категории за узаконяване в международен мащаб са AWS Certified Solutions Architect-Professional ($120 136 годишна заплата), Гугъл Cloud Platform (GCP) Cloud Architect ($118 756) и CISSP ($116 573).

Докладът също по този начин изброява най-високо платените документи във всеки район. Ето топ пет:

Северна Америка:

Латинска Америка:

Европа (+Средния Изток и Азия):

Азия:

Киберсигурността преди всичко

Най-популярните документи са тези в областта на киберсигурността – въз основа на броя на издадените документи CISSP, CISA, CISM и CRISC в световен мащаб. С увеличение на броя на пробивите в киберсигурността през 2019 година и поради възходящия обсег на зловредния програмен продукт и рансъмуеър офанзивите, документите за киберсигурност са належащо и скъпо влагане в личните умения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР