Въпреки че се смятат за поклонници на виното, британците често

...
Въпреки че се смятат за поклонници на виното, британците често
Коментари Харесай

Най-често допусканите грешки при консумацията на вино

Въпреки че се считат за поклонници на виното, британците постоянно нарушават разпоредбите и позволяват гафове, когато употребяват обичаното си пиво, написа в. " Дейли остарял ".

Допитване по поръчка на " Върджин Уайнс ", обхванало 2000 души, демонстрира, че 29 на 100 от хората произнасят неправилно името на виното, когато го поръчват, като един на шестима е бил поправян от сомелиер в ресторант.

Друг постоянно допускан гаф е хващането на чашата за горната част, вместо за столчето, както е вярно.
 

— Daily Star (@dailystar)

Сред постоянните провинения към виното са смесването му с лимонада или кока-кола, стоплянето на бутилки с алено вино на радиатора, сервирането на бяло вино с алено месо.

Десет на 100 от интервюираните признават, че пият виното от чаши, които не са предопределени за целт а.

Данните сочат още, че въпреки една трета от британците да заявяват любовта си към виното, 12 % са се чувствали смутени от незнанието си по отношение на питието - по какъв начин да го сервират, пият или съхраняват.

Над една трета от участниците в допитването признават, че наливат аленото вино непосредствено от бутилката, без да го оставят първо да " подиша " , до момента в който 10 % сервират бялото вино на стайна температура.
 вино iStock/Getty Images

Отворените бутилки вино постоянно се съхраняват четири дни, като 10 % от интервюираните не крият, че ги пазят и по повече от седмица. Въпреки че за съхранението на виното след отварянето на бутилката няма прецизни правила, експертите припомнят, че качеството му стартира да се утежнява след няколко дни.

Проучването разкрива още, че британците държат вкъщи приблизително шест бутилки вино. Средностатистическият възрастен гражданин на Острова пие вино два пъти седмично, като отдава желанията си на аленото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР