Въпреки че се говори все по-малко за тях, пожарите в

...
Въпреки че се говори все по-малко за тях, пожарите в
Коментари Харесай

Истинската причина за пожарите в Амазония

Въпреки че се приказва все по-малко за тях, пожарите в Амазонската джунгла към момента не престават да унищожават големи територии. Докато тук-там змиите са единствените останали след огнената буря , на други животните са многочислени, само че необикновени за сходен регион.

Обезлесяването е един от главните проблеми на Амазония в последните години. Именно той се показва и за една от главните аргументи за най-мащабния пожар, който продължава да я унищожава и до през днешния ден.

А регионите, които от тропическа гора се трансформират в обработваема земя, стават от ден на ден. В тях се развива земеделие, само че главният занаят на локалните е отглеждане на животни. В частност - развъждане на крави .
 Снимка 443524

Техният брой непрестанно пораства, както и броят квадратни метри, с които понижава джунглата. И главната причина за това е все по-голямото ползване на месо на международен мащаб. То води и до куриоза най-многобройните животни в Амазония през днешния ден да са кравите .

В бразилската част на Амазонската джунгла се отглеждат най-вече крави, а по-голямата част от създаденото телешко се изнася за Азия. За предходната година Бразилия е най-големият експортьор на телешко в света , написа CNN.

Този напредък на бизнеса обаче се трансформира в същинска злополука за природата. Фермерите чакат началото на сухия сезон, за да палят елементи от тропическата гора и да разчистват региони, в които добитъкът им да пасе .
 Снимка 443523

И резултат от това горене е освен обезлесяването, само че и прехвърлянето на пламъците на такава повърхност, че да приказваме за най-голямата огнена буря в Амазония до момента.
 Амазонската джунгла, най-голямата тропическа гора в света и мистериите на Амазония
Мистериите на амазонската джунгла

Какво се крие там

Природната злополука се добавя от обстоятелството, че развъждането на крави в международен мащаб е отговорно за 41% от отделените в атмосферата парникови газове . А в това време зелените дробове на планетата ни са в пламъци...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР