Въпреки че съюзниците от НАТО не предложиха точен времеви график

...
Въпреки че съюзниците от НАТО не предложиха точен времеви график
Коментари Харесай

Съвет НАТО-Украйна заседава за пръв път

Въпреки че съдружниците от НАТО не предложиха прецизен времеви график за присъединението на Украйна, и изразеното отчаяние от това от украинския президент Зеленски, във втория ден от срещата на върха във Вилнюс за пръв път ще заседава новоучреденият Съвет НАТО-Украйна.

Той заменя настоящата преди този момент непрекъсната комисия НАТО-Украйна. Това е поредна стъпка към интеграцията на Украйна, само че Зеленски счита, че е незадоволителна.

Без закрепена дата, само че с ангажимент за продължителна военна поддръжка, и когато настъпи подобаващият миг – интензивен развой на присъединение – това предложиха сътрудниците на Украйна.
Украинският президент ще организира срещи с американския си сътрудник Байдън и други водачи във Вилнюс, на които ще договаря нови пакети с военна помощ.

 
Дойдох тук, вярвайки в решителността, в сътрудниците, в мощния съюз НАТО. В НАТО, който не се съмнява, не губи време и не се колебае пред нито един агресор.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Войната в Украйна е най-неотложният въпрос за страните членки на срещата на върха, само че и най-разделящият.

“Беше реализиран компромис за отправяне на покана към Украйна да се причисли към Алианса, когато съдружниците реализиран единодушие и когато изискванията бъдат изпълнени. Но това ядоса украинския президент Зеленски още преди да е дошъл в литовската столица, защото той очакваше доста съответна времева рамка или покана за участие, или самото участие. Но този въпрос към момента разделя страните от НАТО ”, предава Ефи Куцокоста за Euronews от Вилнюс.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР