Въпреки че, съдът не прие заключението, то изцяло потвърждава твърденията

...
Въпреки че, съдът не прие заключението, то изцяло потвърждава твърденията
Коментари Харесай

Манолова: 408 протокола на изборите в София са коригирани повече от веднъж

„ Въпреки че, съдът не одобри заключението, то напълно удостоверява изказванията ни, че в част втора на изборните описи са дописани непозволено над 3000 души, които са дали своят вот на локалните избори. От данните на Информационно обслужване пък излиза наяве, че 408 протокола са поправени повече от един път. “

Това изясни ръководителят на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медиите след третото съвещание в Административния съд през днешния ден по делото за анулиране на локалните избори в София.ю

Съдът отсрочи делото за 15 януари, откакто вещото лице произнесе заключението си.

По думите на Манолова корекциите на протоколите не са нанесени по открития от Изборния кодекс ред, защото не са участвали всички членове на секционната изборна комисия и поправките не са направени след броенето на бюлетините.

Причината за 7000 невалидни бюлетини е това, че Общинската изборна комисия е била осведомена за нарушаванията на ЦИК от 3 ноември, по тази причина по какъв начин би трябвало да се отчитата недействителните бюлетини, само че СИК не е била осведомена навреме.

„ Истинските резултати могат да станат ясни само посредством отваряне на чувалите и наново броене на бюлетините “, безапелационна е Манолова.

Относно защитната теза на отсрещната страна, че повторното броене на бюлетините няма да промени резултата, Манолова съобщи, че „ даже простите сметки – 7000 недействителни бюлетини, близо 7000 души дописани погрешно и дали своят вот по време на изборите и две трети от секционните протоколи, в които са правени корекции, в това число от назначени сътрудници не по открития ред, водят до извода, че резултатът е друг “.

Четвъртото съвещание по делото ще бъде на 15 януари, сряда, от 10 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР