Въпреки че са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата долина,

...
Въпреки че са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата долина,
Коментари Харесай

Историите за бедност и богатство на 9 известни личности

Въпреки че са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата котловина, бизнес средите или Холивуд, тези милионери и милиардери не постоянно са живели богато и пищно.

Тези звезди и бизнесмени са познали живота в ограничения, преди да реализират триумфа и да натрупат огромното си положение. Както и да станат любимци на мнозина.

Именно по тази причина техните истории са по този начин вдъхновяващи, споделя „ Бизнесинсайдър ”.

Хали Бери е живяла в подслон за бездомни

Години преди Хали Бери да завоюва " Оскар ", тя е спяла в подслон за бездомни. Затруднената актриса, обезверено искаща да успее в Холивуд, търсила евтини други възможности за настаняване. Днес тя обаче споделя, че компликациите по време на ранната й актьорска кариера са я създали по-силна.

В изявление за People, Бери сподели: „ Това ме научи по какъв начин да се грижа за себе си и че мога да преживея всяка обстановка, даже в случай че това значи да отида в подслон за малко “.

Днес актрисата има чисто благосъстояние сред 70 и 80 милиона $.

Семейството на Сара Джесика Паркър не можело да си разреши да заплаща сметките за ток

Много преди Сара Джесика Паркър да изиграе емблематичната роля на нюйоркската писателка Кари Брадшоу в „ Сексът и градът “ на HBO, тя е била едно нормално момиче от дребния град Нелсънвил, Охайо.

Според публикация на Finances Online имало моменти, когато фамилията й рядко чествало рождени дни, празници или други фамилни мотиви. Едно от девет деца в фамилията, Паркър си спомня времена, когато фамилията не можело да си разреши да заплаща сметките за ток и телефон.

Сара Джесика Паркър получава първата си роля на Бродуей на 11-годишна възраст, а през 1981 година се мести в Холивуд. Днес актрисата, която живее в Ню Йорк, има положение от над 100 милиона $.

Ед Шийран напуща учебно заведение и спи по метростанциите

Сега Ед Шийран е едно от най-големите имена в музиката, само че стартира кариерата си като безпаричен реализатор на оживената музикална сцена в Лондон.

На артиста постоянно се налагало да спи по метростанциите в английската столица или по шахтите за отопление.

Сега благосъстоянието му се пресмята на 110 милиона $.

Леонардо Ди Каприо идва от дребен град край Лос Анджелис, раздиран от опиати

Преди Леонардо Ди Каприо да стане едно от най-големите имена в Холивуд, с бокс офис шлагери като " Титаник " и " Вълкът от Уолстрийт, той е бил оскъдно дете, израснало в покрайнините на Ел Ей.

Актьорът твърди, че е минал през огромна беднотия, в място, цялостно с приложимост на опиати и принуждение в млада възраст, което в този момент му разрешава да изобрази по-тъмната страна на човечеството във филмите си.

Днес благосъстоянието му се пресмята на 260 милиона $.

Арнолд Шварценегер претърпява гладни протести след Втората международна война в Австрия

Преди да влезе в „ Терминатор “ и по-късно да стане губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер е живял без тръбопровод или телефон.

Израствайки в австрийски град след Втората международна война, артистът сподели, че е прижевял дефицит на храна и вълнения, които се случвали постоянно пред вратата му.

Сега той е една от най-богатите звезди на екшън филмите за всички времена, а чистото му благосъстояние доближава 400 милиона $.

Роман Абрамович е израснал в дом за сираци

Роман Абрамович е прочут по целия свят като мултимилиардер с дялове в Норилски никел и футболния тим на Челси във Англия. Той има и третата по величина яхта в света (която той купи за скромните 400 милиона $ през 2010 г.) и има чисто положение от 11,2 милиарда $.

Въпреки това, преди да попадне в листата на милиардерите на Forbes, той е израснал в дом за сираци в Москва. Силно стимулиран да реализира нещо огромно, Абрамович напуща колежа, с цел да стане бизнесмен.

Опра Уинфри претърпява беднотия и принуждение

Опра Уинфри е родена в оскъдно семейство в Мисисипи през 1954 година, само че това не я стопира да реализира нечуван триумф. След травматично детство, измъчвана и насилвана от двама членове на фамилията и другар на фамилията, тя избягала от вкъщи си на 13-годишна възраст. На 14 години тя родила - детето умряло малко по-късно.

Интелигентна и борбена млада жена, Уинфри получава стипендия в Държавния университет в Тенеси. След появяването си в локален конкурс за хубост, тя става първата на афро-американска телевизионна репортерка в щата единствено на 19 години.

Пао-късно се мести в Чикаго, където стартира работа по свое лично утринно шоу. По-късно то оказва се като „ Шоуто на Опра Уинфри “. Тя е първата жена в историята, която има и продуцира свое лично токшоу.

Шоуто се излъчва в продължение на 25 сезона, от 1986 до 2011 година

Нетното й положение се пресмята на към 2,6 милиарда $, което я прави една от най-богатите чернокожи дами в света и първата чернокожа жена милиардер.

Леонардо Дел Векио е изпратен от майка си в сиропиталище

Сега мултимилиардер, Леонардо Дел Векио израства като дете на овдовяла майка, която едвам свързва двата края, и която в последна сметка го изпраща в сиропиталище.

За да изкарва прехраната си, той стартира да работи във фабрика, изработваща калъпи за авточасти и рамки за очила.

На 23-годишна възраст той отваря личен магазин за рамки за очила, който един ден се трансформира в Luxottica – компанията, която през днешния ден създава марки като Ray-Ban и Oakley.

Сега благосъстоянието на Леонардо Дел Векио е 16 милиарда $.

Лари Елисън е отгледан от вуйна си и чичо си

Като съосновател на Oracle, Лари Елисън има впечатляващото благосъстояние от 56 милиарда $. Но стартира от мизерия.

Той е роден в Бруклин, Ню Йорк, и е дете на самотна майка. Според Inc обаче той е отгледан от вуйна си и чичо си. След като вуйна му умряла, бъдещият магнат се преместил в Калифорния и работил каквото откри.

В последна сметка той основава дребна компания за разработка на програмен продукт, наречена Oracle, през 1977 година Сега тя е една от най-големите софтуерни компании в света. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР