Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък

...
Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък
Коментари Харесай

Бойко Борисов е с коронавирус |

" Въпреки че РЗИ публично ми смъкна карантината, още в петък отложих всички срещи и обществени прояви за идните дни. След два PCR теста от през днешния ден съм позитивен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, все още по преценка на лекарите оставам на домашно лекуване. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки ограниченията, дружно ще се оправим! ".

Това написа министър председателят Бойко Борисов във фейсбук профила си. 



В петък стана ясно, че зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков е с открит COVID-19. РЗИ София наложи карантина на всички негови близки контактни лица. Сред контактните лица са министър председателят Бойко Борисов, районният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Ден по-късно Столичната районна здравна ревизия разгласи, че анулира карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова след два негативни PCR теста, направени в два поредни дни.
По-рано през днешния ден началникът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев изясни, че президентът Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов са изпълнили наредбите на РЗИ за карантиниране, след контакт със инфектиран с ковид човек. “Ние не декарантинираме хора на инцидентен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято социална работа е извънредно нужна, с цел да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме ", изясни доктор Данчо Пенчев.
Румен Радев беше подложен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 пълководец на Военновъздушни сили ген.-майор Димитър Петров, само че по-късно бе свален. Преди това Радев отиде в Естония.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР