Въпреки, че Русия е спряла доставките на природен газ за

...
Въпреки, че Русия е спряла доставките на природен газ за
Коментари Харесай

"Булгартрансгаз" няма намерение да спира транзита на руски газ

Въпреки, че Русия е спряла доставките на природен газ за България, страната ни няма да спре преноса на съветския газ за Сърбия, Гърция и районен съд Македония. Това съобщи Владимир Малинов, изпълнителен шеф „ Булгартрансгаз ".

„ Булгартрансгаз " е подготвена да изпълни хранилището в Чирен до края на лятото и есента. От компанията също по този начин обясниха, че през вчерашния ден е направена поредна проба на трасето сред България и Гърция и всички върви по проект, тъй че интерконекторът да бъде приключен в период, макар че самата „ Булгартрансгаз " няма да бъде неин оператор.

„ Към 15 май има 113 милиона куб.м. газ в хранилището в „ Чирен ", което съставлява към 21% от техническия потенциал ", сподели Малинов пред Българска национална телевизия. Той успокои, че за този интервал на годината това е един естествен размер. „ В съпоставяне с предходната година имаме към 6% повече природен газ в хранилището ". Малинов уточни, че е завършил добивният сезон, сега сме в интервал на нагнетяване.

„ На дневна база се нагнетяват към 1 милион куб.м. газ ", сподели той. В Чирен трябваше да се организира съвещание на Комисията по енергетика, само че то не се състоя, тъй като множеството от народните представители не пристигнаха. /БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР