Въпреки че резултатите от изборите дадоха знак, че по-добрият ход

...
Въпреки че резултатите от изборите дадоха знак, че по-добрият ход
Коментари Харесай

Ненаучен урок: Промяната пак реже Христо Иванов за коалиция?

Въпреки че резултатите от изборите дадоха знак, че по-добрият ход вдясно бе предизборна коалиция сред „ Промяната ” и Демократична България, най-вероятно това няма да се случи и преди възможния идващ предварителен избор.

Това стана ясно от обяснението на Асен Василев на днешния брифинг. 

На въпрос дали двете партии най-сетне ще се обединят и по този начин да съумеят да се повдигнат като първа политическа мощ, той внимателно изясни пред медиите: „ Нека да не садим корен на ряпата, дано да забележим нещата когато се случат и по-късно да приказваме. ”

Настоятелни за предизборна коалиция преди 2 октомври бяха хората на Христо Иванов, само че пък „ Промяната ” тогава обясниха, че поради техни вътрешни изследвания по-добър резултат щял да бъде реализиран в случай че двете обединения се явят поотделно.

Тогава Асен Василев посочи, че с Демократична България имали разлики - Политическа партия не е дясна, а центристка партия, посочи той. 

След като ГЕРБ измести Политическа партия на второ място, десните незабавно натъртиха, че в случай че предизборният съюз беше реалност, нещата щяха да наподобяват иначе и тогава „ Промяната ” щяха да са първи, с отчетлива преднина пред Борисов.

Преди два дни водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов изясни, че няма да е почтено в този момент да основат обща парламентарна група в 48-о Народно заседание, откакто двете обединения са се явявали поотделно на изборите, а и не е сигурен дали ще е съобразено с Конституцията.

" Сигурен съм, че щяхме да сме първа политическа мощ, в случай че се бяхме обединили Демократична България и " Продължаваме промяната " преди изборите, отсече тъмносиният военачалник. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР