Въпреки че Република Ирландия се спаси от изпадане от Лига

...
Въпреки че Република Ирландия се спаси от изпадане от Лига
Коментари Харесай

Ирландия не изпадна за сметка на България, но критиките към Кени продължават

Въпреки че Република Ирландия се избави от изпадане от Лига В към Лига С в Лигата на нациите за сметка на България, рецензиите към треньора, че не добавя "изчерпания си тим " не стопират. Селекционерът Стивън Кени пък се оплака, пред вестник "Айриш Сън ", че има много неуредици и даде образец с това, че не е могъл да употребява крилото Майкъл Дъфи от първенеца Дъндолк.

"За него чакахме позволение от ФИФА, само че международната централа не може да изясни за какво е спряно прекосяването към Република Ирландия от Северна Ирландия. Майкъл е бърз, има опит в Шотландия с тимовете на ФК Дънди и Алоа ", разяснява Кени.

26-годишният Дъфи е роден в Дери, което е на територията на Северна Ирландия, играл е за младежкия тим на тази страна до 21 години, викан е и три пъти в мъжкия тим, само че без да играе. От 2018-а година той има паспорт на Република Ирландия и е почнала процедурата по промяна на националността му, само че към този момент съвсем три цялостни години, нищо не се случва.

"Не мога да обясня за себе си за какво ФИФА демонстрира двоен аршин. Виждате, че в противоположния случай нещата се случват бързо. Деклан Райс направи своя дебют за Англия месец, откакто уточни, че ни напуща. Джак Грилиш игра за англичаните до 21 години в границите на девет месеца откакто направи същия ход. Но когато би трябвало Ирландия да записва състезател, процедурата се точи три години и ФИФА няма пояснение за какво няма решение ", недоволства мениджърът на "детелините ". "В момента въпросът е в развой на разглеждане. Затова към този момент не сме в положение да разясняваме в допълнение ", се споделя в писмото на ФИФА до ирландците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР