Въпреки че през този летен сезон над 700 хил. германски

...
Въпреки че през този летен сезон над 700 хил. германски
Коментари Харесай

Германските туристи не се чувстват в безопасност у нас

Въпреки че през този летен сезон над 700 хиляди немски туристи посетиха България, множеството от които прекараха почивката си по Черноморието, огромна част от тях не считат, че страната е безвредно място. Едва 18% от германците са на мнение, че България е безвредна дестинация, демонстрират резултатите от изследване на анализаторската компания GfK.

Почти всяка година германците са първи по брой на непознатите туристи, посетили България. Тенденцията се ускори още повече след терористичните офанзиви в Истанбул, поради които доста хора пренасочиха почивките си към България и Гърция.

Именно поради атентатите в последните години германците към този момент слагат на челно място измежду целите си при образуване на екскурзия сигурността. Все повече от тях се отхвърлят да посещават места, за които не са чували задоволително положителни мнения.

Според изследването немските туристи се усещат най-безопасно в личната си страна, Австрия, Швейцария, Италия и скандинавските страни. По-малко от половината интервюирани показват Испания като безвредна туристическа дестинация, само че тя си остава най-посещаваната страна от германците.

47% са на мнение, че Канада е безвредно място, а 44 на 100 мислят същото за Австралия. Южната ни съседка Гърция събира 34% от доверието на германците.

Едва 5% считат, че Турция, Египет и Тунис са безвредни места, само че това не пречи на милиони германци да посетят тези страни през последната година.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР