Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна,

...
Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна,
Коментари Харесай

Индексът на доминиране на биткойна рязко нарасна

Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна, преобладаването на главната криптовалута над всички останали криптовалути продължава да пораства.

Според информацията на CoinMarketCap, през днешния ден, 16 юли, показателят на доминиране на биткойна е повишен до 66,7%. Това е рекорден индикатор считано от 24 април 2017 година, когато неговото значение бе 66,55%.



Последният пик в показателя на доминиране на първата криптовалута бе закрепен на 8 декември 2017 година, когато той доближи 55,52%.

Съответно дяловете на останалите криптовалути осезателно спаднаха. Втората по капитализация цифрова валута Ethereum към сегашен ден има пазарен дял от 8,43%. На трето място по капитализация е токенът XRP, който през днешния ден има криптовалутен пазарен дял от 4,63%. Общата пазарна капитализация на всички криптовалути доближи $286,65 милиарда.

Да си напомним, че предходната седмица известният вложител и създател на Mobius Capital Partners Марк Мобиус, който в предишното бе прочут със своята скептична позиция към криптовалутите съобщи, че в случай че растежът на биткойна продължи, в последна сметка и той може да влага в главната криптовалута.



В актуалният миг уеб уеб сайтът CoinDesk, извършващ непрестанен мониторинг на всички криптовалути, демонстрира, че биткойнът се търгува при цена $10 491,30 . Това е растеж от 2,77% в границите на последното денонощие. В края на предходната седмица курсът на биткойна падна с съвсем 10%, само че в този момент още веднъж бележи растеж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР