Въпреки че през настоящата година Федералният резерв понижи трикратно основния

...
Въпреки че през настоящата година Федералният резерв понижи трикратно основния
Коментари Харесай

Deutsche Bank: Противно на логиката, лихвите в САЩ нарастват

Въпреки че през актуалната година Федералният запас намали трикратно главния лихвен % и задачата на банката е той да бъде към 0,25%, Deutsche Bank отбелязва, че в действителната стопанска система се случва нещо необичайно, съобщи Zero Hedge. Противно на упованията на централната банка, лихвите по някои типове заеми се повишават от началото на 2019 година

Това е изключително правилно за лихвите по кредитните карти, които през миналите съвсем 12 месеца са нарастнали приблизително с над 3 процентни пункта. Средностатистическата стойност на тях е достигнала съвсем 17,5% напролет, преди по-късно да се намали леко.

Лихвите по автомобилните заеми също са нарастнали, като при тях покачването е по-умерено - от към 1 процентен пункт. То е по-сериозно за по-краткосрочните тригодишни заеми, при които лихвата изпревари тази по петгодишните и към края на годината надвиши 5%.

" Още по-зле - въпреки че лихвите по автокредитите към момента не са достигнали нивото си от последната рецесия, що се отнася до ставките, начислявани от финансовите компании, те се върнаха на равнището, на което бяха когато главният лихвен % беше над 3% ", пишат от Zero Hedge.

Сред аргументите за това е, че финансовите институции начисляват награда поради покачвания брой финансови измами при заемите. Въпреки това обаче сега банките отпускат заеми в това число и на американци, които са неплатежоспособни. А защото заемите стават все по-дългосрочни, общият размер, който потребителите би трябвало да върнат, е достигнал до рекордни стойности. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР