Въпреки че постоянно използваме устройства като мобилни телефони и лаптопи,

...
Въпреки че постоянно използваме устройства като мобилни телефони и лаптопи,
Коментари Харесай

8 технологични мита, на които трябва да спрете да вярвате

Въпреки че непрекъснато използваме устройства като мобилни телефони и преносими компютри, към момента не можем да разберем всичко, обвързвано с тях. Business Insider събира някои от най-големите легенди, свързани с тях.

Mac и Linux не могат да се заразят с вирус . Да, те са надалеч по-малко уязвими от компютрите с операционна система Windows, само че това не значи, че не могат да се заразят с вируси. Все отново, най-важното е кой и по какъв начин употребява компютъра.

Затварянето на приложения на телефона пести батерия . Митовете, свързани с батериите на нашите телефони, са стотици. Един от тях е, че със затварянето на приложенията, които сме спрели да употребяваме, пестим батерия. Всъщност, това е тъкмо противоположното.

iOS и Android се оправят задоволително добре с ръководството на тези приложения и те не хабят батерия, когато не работят - с изключение на в редки случаи, когато има проблем със самото приложение, само че сходни случаи към този момент са прекомерно редки. По-скоро по този начин хабите повече батерия, тъй като би трябвало да ги стартирате всякога отначало.

Ползването на Private/Incognito опцията в браузъра ви прави анонимни . Не, потреблението на тази опция просто лимитира запазването на историята на посетените страници и запазването на друга информация върху самия компютър. Но всеки уебсайт ще знае кой сте (ще знае IP адреса ви), както и доставчикът ви на интернет услуга. Ако желаете да сте в действителност анонимни, може да разгледате браузъра Tor.

Фейсбук ви подслушва посредством микрофона на телефона ви . Вече сме писали по този въпрос. Краткият отговор е, че това не е правилно, както към този момент писахме.

Ако зареждате телефона си цяла нощ, ще увредите батерията . Тук нещата са малко по-сложни. По принцип, това е правилно, само че вредата, която нанасяте, е прекомерно дребна, с цел да има значение. Знаем, че най-добре е батерията да се държи на сред 40 и 80%, само че това е прекомерно комплицирано и надали си заслужава усилието. Все отново по този начин или другояче след най-вече 3-4 години ще се нуждате от нов телефон по друга причина.

А и телефоните стават все по-умни. Новият iOS ще се научи от навиците ви и ще зарежда iPhone до 80%, а останалите 20% ще зареди, когато знае, че скоро ще се разсъните.

Повече мегапиксели значи по-добра камера . Не, никога. Мегапикселите станаха главен способ, по който хората правят оценка камерите на телефоните, само че има прекалено много фактори, които са надалеч по-важно. Самият размер на пикселите, да вземем за пример, е надалеч по-голям - както и размерът на датчика.

По-високата резолюция значи по-добър екран . Подобно недоумение. Както е казусът и с камерите, има редица други фактори, които са доста по-важни.

С магнит може да изтриете целия си харддиск . Технически, това не е неверно. Но ще имате потребност от голям магнит.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР