Въпреки че по принцип са необходими години, понякога и над

...
Въпреки че по принцип са необходими години, понякога и над
Коментари Харесай

Bank of America: Не очаквайте ваксина до първото тримесечие на 2021 г.

Въпреки че по принцип са нужни години, от време на време и над десетилетие, за основаването на нова ваксина, в настоящата среда фармацевтичните компании дават обещание създадени от нулата лекарства да се дистрибутират до края на 2020 година Подобни вести освен изстреляха акциите на самите компании, само че и започнаха да оказват резултат върху фондовите пазари по принцип.

Но не всички наблюдаващи са толкоз оптимистични, макар че най-малко три ваксини към този момент са в трета фаза на изследвания, а над 150 други медикамента са в развой на произвеждане. Сред тях е Bank of America, която през уикенда посочи, че не счита, " че ще е реалистично да се чака всеобщо публикувана ваксина (в стотици милиони дози) в Съединени американски щати и Европа през първото тримесечие на 2021 година ", съобщи Zero Hedge.

Според финансовата институция съществуват разнообразни спънки и опасности пред индустриалния и научния развой за основаването на такава. Сред вероятните проблеми са закани за валидирането на медикамента, стартирането му в серийно произвеждане, дефицита на някои първични материали и индустриални материали и други.
 Познат сюжет: Надежди за ваксина против ковид изстреляха тържищата
Познат сюжет: Надежди за ваксина против ковид изстреляха тържищата

Преди седмица същото направи и позитивна вест от Pfizer и BioNTech

Те считат, че могат да се следят и политически проблеми пред всеобщото разпространяване на бъдещата ваксина. Причина за това може да е " ваксинният шовинизъм ", при който обособени страни стартират да складират големи количества от продукта, което ще забави неговото разпространяване и търговия.

От друга страна, самото население може да откаже всеобщата имунизация - феномен, който от Bank of America назовават " уплаха от имунизациите ". " Дори и в най-хубавите времена, доста хора не желаят да си слагат ваксина против грипа ", написа икономистът от финансовата институция Итън Харис. " Щом маските са неприемливи, какво остава за чисто ново лекарство? "

От Zero Hedge цитират и проучване, извършено от RIWI през последните два месеца, съгласно което склонността към в началото имунизиране в Съединени американски щати ще е доста ниска, главно вследствие на противоречащите си известия на здравните управляващи в страната. " Подобна нерешителност във връзка с имунизациите е ненапълно разбираема, защото новите артикули ще бъдат изстреляни на пазара, без да са ясни дълготрайните им странични резултати ", акцентира и Харис.

Но дори и когато имунизацията въпреки всичко е налична, съгласно специалиста тя няма да подейства като магическо хапче за стопанството. Причината за това е, че резултатите от прекъсването на дейностите не могат да се преодолеят мигновено с отварянето на стопанските системи, което така и така се случва със занимателен ритъм.
 Moderna разкри бъдещата цена на имунизацията против ковид
Moderna разкри бъдещата цена на имунизацията против ковид

За момента това ще е най-скъпата ваксина спрямо останалите производители

" Струва си да напомним, че всяка криза стартира с един или няколко шока и продължава даже и след тяхното привършване ", написа Харис. " Помислете за два фактора, които оказват значимо влияние в хода на рецесиите - свиването на заема и покачването на цените на петрола. И двата се обръщат в хода на рецесиите и въпреки всичко ударите върху стопанските системи са продължавали, като типичен образец е рецесията от 1982 година "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР