Въпреки че пижамите са едни от най-популярните подаръци за мъже,

...
Въпреки че пижамите са едни от най-популярните подаръци за мъже,
Коментари Харесай

Полезно за господата: Защо е по-добре да спите облечени, а не голи

Въпреки че пижамите са едни от най-популярните дарове за мъже, нормално се счита, че мъжете към момента избират да спят голи. Има обаче няколко аргументи, заради които не би трябвало да го вършат. Научете ги в идващите редове.
Вероятно знаете, че прекарваме една трета от живота си в сън. Въпреки това изследвания демонстрират, че малко над 40 % от хората спят по пижама, малко над 20 % - по долни дрехи, а малко под една трета спят голи. Защо? Може би смятате, че да си гол е по-здравословно. В края на краищата кожата ви би трябвало да диша, нали? Със сигурност е по този начин, само че има няколко аргументи, заради които би трябвало да носите нощно облекло.

Пижамите стават все по-секси
Забравете за големите, разпуснати пижами „ от едно време “. Съвременните модели наподобяват ужасно. Освен общоприетата кройка пижами, към този момент можете да избирате всред модели по тялото, тениски и къси панталони за спане или пък пижами, състоящи се единствено от необятно долнище. Комбинирайте пижамата си с и ще получите неустоима композиция.

Нощното облекло усъвършенства качеството на съня
В допълнение към подобаващата дължина на леглото и комфортния матрак, верният избор на нощно облекло също може да ви помогне да спите умерено. Затова мъжката пижама би трябвало да е направена от мек материал и да е комфортна. Тъй като обаче удобството на всеки мъж е друго, на пазара има доста кройки, дължини и типове пижами. Ние ви предлагаме да заложите на пижами с висок дял памук, тъй като той дава опция на кожата да диша.

Пижамата контролира температурата на тялото
Добре подбраната пижама може да направи същински чудеса за тялото ви, и то до момента в който спите. Тя освен ще ви топли през студените нощи, само че и може да ви разхлади в жегите. Ако изберете прохладна материя, няма да се потите прекалено даже при най-големите горещини.

Не е потребно да спите единствено по долни дрехи
През лятото доста хора заменят пижамите с долни дрехи. Малко хора обаче осъзнават, че това решение не е най-здравословното. Всъщност, бельото прилепва компактно към кожата и по този начин я загрява прекалено, което води до изпотяване. Това пък може да докара до развиване на разнообразни бактерии. За да се обезпечи задоволително добра отмора на тялото, несъмнено е за предпочитане да изберете пижама. Все отново, в случай че сте от мъжете, които не желаят да се откажат от съня по долни дрехи, ви предлагаме да сложите необятни памучни или къси панталони, които ще поддържат интимните ви елементи в положително здраве.

Пижамата оказва помощ за освобождение от напрежението
Звучи необикновено, само че пижамата може да понижи напрежението, който се натрупва денем. Кортизолът е хормон, който се освобождава от организма в отговор на напрежението. Той се натрупва денем и единственият метод да го обработим е да спим качествено и то най-малко 8 часа. Носенето на пижами, които обезпечават по-добро качество на съня и поддържат по-ниска температура на тялото даже през лятото, спомага за бързото изхвърляне на кортизола от организма. А дружно с това изчезва и стресът.

Носенето на пижама и халат усъвършенства настроението
Живеем забързан живот и истината е, че доста от нас от време на време чакат с неспокойствие времето за лягане. Пижамата се асоциира с отмора, тъй че самото ѝ обличане ще помогне на мозъка ви да се настрои за релаксация. Ако желаете да се отпуснете след работа, откакто се приберете вкъщи вземете парещ душ и нахлузете топъл халат. Така ще можете оптимално да се насладите на домашния уют.
Ако сте мъж и не сте се замисляли за носенето на пижама, надяваме се, че сме ви убедили в изгодите от нея, изключително в тези за здравето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР