Въпреки че още в четвъртък Белгия се осигури класиране на

...
Въпреки че още в четвъртък Белгия се осигури класиране на
Коментари Харесай

Осем от осем за Белгия и голова разлика 30:1

Въпреки че още в четвъртък Белгия се обезпечи класиране на Евро 2020 година, " алените дяволи " не подцениха гостуването си на Казахстан, надвиха с 2:0 и записаха осма победа от осем мача в Група I. Миши Батшуай (21') и Тома Мюние (53') се разписаха за гостите, които през втората част пропуснаха още няколко положителни благоприятни условия.

Роберто Мартинес промени напълно халфовата линия на своя отбор. Мюние, Торган Азар, Витсел и Прает замениха Шадли, Тилеманс, Ванакен и Кастане.

Няколко промени имаше и в състава на домакините. Жуков, Шомко, Федин, Бейсебеков и Керимжанов започнаха като титуляри.

Белгийците очевидно не играеха на оптимални обороти, само че това не им попречи да се отдръпват на отмора с гол задатък. В 21-вата минута Прает получи от Мертенс, проби добре отдясно, след което центрира по прелестен метод към далечната греда, където Батшуай засече бе проблеми.

Казахстан се опитваше да играе самоуверено. Най-добрата опция за домакините пред първото полувреме бе още в осмата минута, когато удар от въздуха на Федин мина на сантиметри над вратата.
Kazakhstan 0-2 Belgium

Michy Batshuayi 21’
Thomas Meunier 53’

Batshuayi pic.twitter.com/BVqEglVPRa
— FGFootball (@football_fg) October 13, 2019

В 53-тата минута Тома Мюние удвои, откакто получи великолепен извеждащ пас от Еден Азар, овладя добре топката и шутира в близкия ъгъл. Самият Азар пропусна да се разпише в 62-рата минута, когато стреля настрана. Батшуай пропиля още по-чиста опция няколко минути по-късно, откакто не съумя добре да засече центриране на Мертенс отляво. Торган Азар стана следващият състезател на Белгия, който се размина с гола, само че и това бе изцяло задоволително за отбора на Роберто Мартинес. Белгийците имат 24 точки и голова разлика 30:1

СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! ЕВРО 2020 8 кръг, неделя 13 октомври  Казакстан 0:2краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР