Въпреки че официалните данни сочат, че около 40% от изследващите

...
Въпреки че официалните данни сочат, че около 40% от изследващите
Коментари Харесай

БЛС: Постоянното пипане на телефона е пряк път към заразяване

 " Въпреки че формалните данни сочат, че към 40% от изследващите се за COVID-19 дават позитивни проби, действителният % на заболелите българи е 60-70 ", това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров на брифинг в през днешния ден. Той и сътрудниците му от Съюза приканиха управляващите за по-бързи дейности и решения в изискванията на пандемия.

И подчертаха, че проточили се във времето договаряния са причина за забавянето при взимането на някои ограничения. Организация липсвала и във връзка с дейностите на общопрактикуващите лекари. " БЛС е неудовлетворен от процеса на водене на договаряния, а не от резултата ", акцентира доктор Стоян Борисов, основен секретар на Съюза. " Не търсим спорове и отговорни, а решения ", разяснява доцент Любомир Киров, ръководител на НСОПЛБ. И добави:

" Антигенните проби са доста подобаващи. Но няма протокол за държание при лекуване. И няма по какъв начин да има подобен, откакто разпоредбите към момента не са ясно написани ". Д-р Маджаров сподели още, че съгласно анекс, изпратен до него нощес, Националната здравно-осигурителна каса ще покрива 60 лв. от цената на PCR теста. Медикът разяснява и работата на персоналните лекари и недоволствата от пациенти, че GP-тата не подвигат телефоните си. Според доктор Маджаров няма по какъв начин всеки доктор да приказва по телефона, до момента в който пред кабинета му се вие опашка и в случай, че е обллечен в защитно облекло.

" Постоянното пипане на телефона е директен път към заразяване ", акцентира доктор Маджаров.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/sheft-na-bls-obyavi-realniyat-protsent-na-zabolelite-s-covid-19-u-nas_news783484.html
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР