Въпреки че обществото често се оплаква от прекалено негативния облик

...
Въпреки че обществото често се оплаква от прекалено негативния облик
Коментари Харесай

По-малко политика и черна статистика, повече музика и положителни новини искат да чуват слушатели на БНР през 2018 година

Въпреки че обществото постоянно се оплаква от прекомерно отрицателния образ на новинарските излъчвания и уеб сайтове, тъкмо подобен вид вести го интересуват. С лека ръка се подминава новината, че в зоопарка се е родило лъвче. Информацията обаче за поредна тежка злополука или атентат предизвика читателя да отвори страницата и да прочете цялата вест, или слушайки радио или телевизия да насочи вниманието си към следващата черна статистика.

Фактът, че постоянно желаеме да научим ужасяващи детайлности към трагични събития, е привързан с желанието ни да предотвратим сходна обстановка с наши близки. Искаме да знаем дали можем да създадем нещо, с което да избегнем сходна заплаха. Това е единствено част от аргументите за сходно желание, настояват учени.

Изморихме се от кръв и кавги. Искаме да чуваме хубави неща за младежите в нашата страна, за благородни начинания. Не желаеме да чуваме към този момент за политиците, по-добре повече българска музика, това споделиха хора в анкета на кореспондента на БНР във Велико Търново – Здравка Маслянкова, запитани какво биха желали да чуват повече по БНР през 2018 година.  

В звуковия файл можете да чуете цялата анкета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР