Въпреки че не успяха да спечелят световната титла, след като

...
Въпреки че не успяха да спечелят световната титла, след като
Коментари Харесай

10 000 евро държавна премия за всеки хърватски национал

Въпреки че не съумяха да завоюват международната купа, откакто изгубиха с 2:4 от Франция, хърватските футболисти ще взема солидна награда за своето чудесно показване на Мондиала в Русия.
Две десетилетия по-късно: " Петлите " още веднъж стъпиха на международния връх (ГАЛЕРИЯ) Франция победи Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018
Парламентът на страната реши да задели от бюджета по близо 10 000 евро (70 000 куни) за всеки един от играчите, представяли Хърватия в Русия.

Селекционерът Златко Далич ще вземе малко над 8 000 евро (60 000 куни), а щабът му ще би трябвало да си раздели премия от 13 000 евро (96 000 куни).

Премията може да бъде увеличена поради подобряването на най-хубавото достижение на " ватрените " - третото място от 1998 година В Русия хърватите съумяха да стигнат до финала с феноменална игра и да зарадват своите последователи в родината, които дадоха обещание да ги посрещнат като герои, макар че медалът им е единствено сребърен.

Подобно финансово стимулиране на националните спортисти от страна на Народното събрание не е казус. Премиите за избраниците на Златко Далич бяха гласувани на съвещание на 21 декември 2017 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР