Въпреки че не успя да реализира надеждите на Кремъл за

...
Въпреки че не успя да реализира надеждите на Кремъл за
Коментари Харесай

Въпреки неуспехите, Русия все още клони към Тръмп

Въпреки че не съумя да осъществя очакванията на Кремъл за нова епоха в връзките сред Съединени американски щати и Русия , президентът Доналд Тръмп към момента е пожеланият претендент на Москва на американските избори пред Джо Байдън, настояват анализатори, написа Агенция Франс Прес.

Русия разпореждаше огромни очаквания на Тръмп , когато беше определен през 2016 година, в миг, когато връзките й със Запада бързо се влошаваха при Барак Обама .

Според американското разузнаване Москва стига до такава степен, че ускорява акцията на Тръмп, по-специално като предприе хакерски офанзиви против Демократическата партия.

А в сряда американският шеф на националното разузнаване упрекна Русия и Иран , че са получили информация за гласоподавателите в Съединени американски щати и са подхванали дейности, за да повлияят на публичното мнение при гласуването през идващия месец - обвиняванията, които Кремъл отхвърли като " изцяло безпочвени ".

На среща на върха с президента Владимир Путин в Хелзинки през 2018 година Тръмп отхвърли изрично интервенция на руснаците в изборите, казвайки: " Не виждам причина за това " от Москва.

Но Тръмп " не беше президент, който да преодолее безизходицата в руско-американските връзки ", сподели Мария Липман от изследователския център Ponars Eurasia.
 Байдън: Русия се пробва да унищожи съюзите на Съединени американски щати
Байдън: Русия се пробва да унищожи съюзите на Съединени американски щати

Определя Русия като съществена опасност за страната му...

Въпросът за намесата на Русия освен се обрисува постоянно над президентството на Тръмп, само че и двете страни натрупаха различия по няколко световни въпроса .

Вашингтон ускори военното си разполагане в Сирия след напрежение с Русия, която е главният бранител на режима на президента Башар Асад.

Съединените щати също се отдръпнаха от две огромни интернационалните съглашения - нуклеарната договорка с Иран и договорът за намерено небе - и се отдръпнаха от централното съглашение за надзор на въоръженията с Русия , Договора за нуклеарните сили със междинен обхват (INF).

Освен това Вашингтон наложи наказания на компании, участващи в построяването на газопровода " Северен поток 2 ", взаимно дружество сред Русия и Германия, и ускори глобите, ориентирани към съдружници на Москва, в това число Венецуела и някогашната руска република Беларус.

Отравянето през 2018 година на някогашния шпионин Сергей Скрипал във Англия докара до най-голямото взаимно експулсиране на съветски и американски дипломати след Студената война .

По време на срещата на върха в Хелзинки Путин призна, че е " желал " Тръмп да завоюва изборите през 2016 година

Но в изявление за съветската телевизия при започване на октомври Путин се оплака, че с администрацията на Тръмп Русия е била обект на наказания 46 пъти .

Това включва налагането на нови наказания или разширението на към този момент съществуващи ограничения.

" Трябва да гледате обективно на нещата , " сподели той, " желанията, за които президентът Тръмп приказва по-рано, не са се сбъднали ".

Анализаторите обаче предизвестяват, че Москва може да се изправи против още по-строги ограничения при ръководството на Байдън .

" След нормалната изразителност на демократите , която всички чуха през последните четири години, би било разумно да изискат по-строги наказания ", сподели Александър Баунов от Центъра Карнеги в Москва.
 Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия
Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия

Съединени американски щати се готвят за ера на конкуренция сред велики сили, а тайното оръжие са приятелите

В знак обаче, че Москва може да се приготви за възможна победа на Байдън , Путин ненадейно отдаде респект на Демократическата партия , която съгласно него споделя същите леви полезности, с които е израснал като член на комунистическата партия в Съюз на съветските социалистически републики .

Той даже похвали " претендента Байдън ", тъй като той поддържа удължаването на нуклеарния контракт .

Анализаторът Александър Шумилин от Руската академия на науките дефинира мненията като опортюнистични .

" Видя, че той (Байдън) има по-добри изгледи съгласно анкети ", сподели Шумилин. Но за Шумилин, Т остава пожеланият претендент на Кремъл , защото президентът на Съединени американски щати сподели, че " не е подготвен да ускори глобите и даже се опита да ги смекчи ".

Тръмп не е единственият фактор. Американският конгрес - където демократите имат болшинство - също затруднява живота на Кремъл , като постанова наказания.

В последна сметка " Тръмп или Байдън - не мисля, че има удобна вероятност за Русия ", сподели Липман.

Това се повтаря от външния министър Сергей Лавров в изявление за рускоезичния ефирен канал RTVI: " Ние осъзнаваме, че няма да има огромни промени в актуалните ни връзки нито с демократите, нито с републиканците ".

Москва може да се възползва от политическа рецесия в Съединени американски щати , да вземем за пример при положение, че Тръмп откаже да одобри резултата, нещо, което той неведнъж е предизвиквал.

Този сюжет беше упоменат и от Лавров. " Не бихме желали да забележим такава водеща международна мощ, каквато е Съединени американски щати, да изпадне в дълбока рецесия , в случай че се прибавят нови разстройства към актуалните прояви на принуждение и расизъм ", сподели той.

За Липман " хаосът след изборите " е доста прелъстителен за Кремъл . " Съединени американски щати ще бъдат съсредоточени върху личните си каузи, а не върху Русия. И ( Москва) ще се възползва от това ".
 На американците им би трябвало самочувствие, руснаците не са под всяко легло
На американците им би трябвало самочувствие, руснаците не са под всяко легло

Фамилии на могъщи политици, възползващи се от връзки не е съветска небивалица - това е американски ябълков пай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР