Въпреки че не е на първа линия в борбата с

...
Въпреки че не е на първа линия в борбата с
Коментари Харесай

Захариева призова НАТО да подпомогне ЕС в усилията да достави лекарства и медицински изделия

„ Въпреки че не е на първа линия в битката с ковид, НАТО би трябвало да продължи да играе значима роля – цивилните и военните качества би трябвало да реагират в цялостна съгласуваност, това са упованията и на нашите жители. “ С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към сътрудниците си от НАТО, които организираха видеоконферентна връзка, първата в 70-годишната история на Организацията на Северноатлантическия пакт, написа Novini.bg.

 

Българската делегация взе участие в срещата от постройката на Служба „ Военна информация “ в София.

В изявлението си Захариева прикани НАТО да подкрепи Европейски Съюз в напъните да достави от трети страни медикаменти и медицински произведения, нужни на лечебните заведения. Тъй като в обществените мрежи и медиите се следят опити посредством подправени вести да се разколебае доверието на жителите в дейностите на управляващите, българският първи посланик сподели, че съдружниците би трябвало да оповестяват по-активно дейностите си за опълчване на пандемията, с цел да не се основава вакуум, запълван от дезинформация.

Евроатлантическият център за съгласуван отговор при бедствия, който работи на денонощен режим, да вземем за пример се включва интензивно в доставката на медицински материали от други страни от НАТО за Италия. За по-малко от 24 часа Алиансът оказа помощ на Люксембург за разрастване на полеви лечебни заведения. Споделени от съдружниците военни качества на НАТО за стратегически въздушен превоз транспортират здравно съоръжение и защитни средства от трети страни.

Министрите разискаха бъдещи взаимни дейности в битката с ковид, в това число и за опълчване на дезинформацията. За първи път на срещата като пълновръстен член на НАТО взе участие делегация на Република Северна Македония.

„ Приветствам моя сътрудник Никола Димитров. Това е специфичен миг и за моята страна, чийто дълготраен външнополитически приоритет е евроатлантическата интеграция на Западните Балкани “, сподели Захариева.

Министрите на външните работи от НАТО разискаха още обстановката в Близкия изток и Северна Африка, обстановката в Сирия, Турция и миграционния риск, задачите в Афганистан и Ирак и връзките с Русия. България поддържа по-засилен ангажимент на Алианса в Близкия изток и Северна Африка, както и за дейности на взаимност със съдружниците Гърция и Турция, които изпитват най-големи усложнение вследствие мигрантския напън от Сирия. Страната ни продължава да поддържа задачата в Афганистан „ Решителна поддръжка “ и преди броени дни, макар сложната обстановка с ковид, извърши ротация на своя личен състав в Кандахар.

Министрите препотвърдиха уговорката на НАТО за реализиране на непоклатимост и дълготраен мир в страната. Остава годен правилото, че съдружниците остават дружно в Афганистан, приспособяват дейностите си взаимно и ще изоставен дружно, когато изискванията го разрешат. България взе участие с двама офицери и в задачата в Ирак, която е краткотрайно евакуирана в Кувейт след повишение на риска в Ирак и решението на локалния парламент да призове за евакуиране на задграничното военно наличие в страната.

Министрите утвърдиха НАТО да поеме от Съединени американски щати водещата роля в обучителни стратегии на иракските сили за сигурност, реализиране сега в границите на Глобалната коалиция за битка с така наречен Ислямска страна. Министрите утвърдиха и набор от спомагателни начинания за съдействие с Грузия и Украйна.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР