Въпреки че не е на първа линия в борбата с

...
Въпреки че не е на първа линия в борбата с
Коментари Харесай

Захариева: НАТО има важна роля в борбата с пандемията

Въпреки че не е на първа линия в битката с ковид, НАТО би трябвало да продължи да играе значима роля. Да не се дава опция на дезинформацията да спъва напъните на управляващите по света.

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на сътрудниците си от НАТО, които организираха видеоконферентна връзка, първата в 70- годишната история на Организацията на Северноатлантическия пакт.

Товаж оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
 Столтенберг: Пандемията тества силата на НАТО, само че алиансът резервира качествата си
Столтенберг: Пандемията тества силата на НАТО, само че алиансът резервира качествата си

Алиансът е преразгледал цялата стратегия на своите учения по отношение на пандемията

Българската делегация взе участие в срещата от постройката на Служба " Военна информация " в София.

Захариева прикани НАТО да подкрепи Европейски Съюз в напъните да достави от трети страни медикаменти и медицински произведения, нужни на лечебните заведения. Припомняме, че потребността от такива се трансформира в световен проблем след началото на пандемията.

Евроатлантическият център за съгласуван отговор при бедствия, който работи на денонощен режим, да вземем за пример се включва интензивно в доставката на медицински материали от други страни от НАТО за Италия. За по-малко от 24 часа Алиансът оказа помощ на Люксембург за разрастване на полеви лечебни заведения. Споделени от съдружниците военни качества на НАТО за стратегически въздушен превоз транспортират здравно съоръжение и защитни средства от трети страни.
 Снимка 474096
Източник:

За първи път към този момент като пълновръстен член на НАТО взе участие делегация на Северна Македония. " Приветствам моя сътрудник Никола Димитров . Това е специфичен миг и за моята страна, чийто дълготраен външнополитически приоритет е евроатлантическата интеграция на Западните Балкани ", сподели Захариева.

Министрите разискаха още обстановката в Близкия изток и Северна Африка, обстановката в Сирия, Турция и миграционния риск, задачите в Афганистан и Ирак и връзките с Русия.

България поддържа по-засилен ангажимент на Алианса в Близкия изток и Северна Африка, както и за дейности на взаимност със съдружниците Гърция и Турция, които изпитват най-големи усложнение вследствие мигрантския напън от Сирия. Страната ни продължава да поддържа задачата в Афганистан " Решителна поддръжка " и преди броени дни, макар сложната обстановка с ковид, извърши ротация на своя личен състав в Кандахар.
 Русия: Македония в НАТО e спънка даже и за битката с COVID-19
Русия: Македония в НАТО e спънка даже и за битката с COVID-19

Москва не вижда нито едно опрощение за потребността Скопие да се причисли към Алианса

Министрите утвърдиха НАТО да поеме от Съединени американски щати водещата роля в обучителни стратегии на иракските сили за сигурност, реализиране сега в границите на Глобалната коалиция за битка с така наречен Ислямска страна. Министрите утвърдиха и набор от спомагателни начинания за съдействие с Грузия и Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР