Въпреки, че навън вече преобладават пролетните температури, следващото поколение GLC

...
Въпреки, че навън вече преобладават пролетните температури, следващото поколение GLC
Коментари Харесай

Mercedes-Benz тества финално новия GLC в екстремни условия

Въпреки, че на открито към този момент доминират пролетните температури, идващото потомство GLC е подложен на проби, с цел да потвърди своята надеждност и в най-екстремните климатични условия. Със своите заснежени и заледени пътища, режещ вятър и температури, които доближават до минус 30 градуса, тестовият център в Ариеплог в Швеция предлага съвършените условия за това.

По време на финалните проби Mercedes-Benz ревизира резултатите от рисковия мраз върху ръководството, ергономията, температурния мениджмънт и комфорта в автомобила, като всеки подробност се проучва от инженерите на място в тясна съгласуваност със съответните отдели по създаването на автомобила.

Технологиите, употребявани в GLC и по-специално опционалният пакет с въздушно окачване/регулируеми амортисьори и завиваща задна ос, дружно с в допълнение усъвършенстваната конфигурация на системите за ръководство, съчетават оптимално сцепление и сигурност при шофиране с отличителните характерности на комфорт на Mercedes. Новият GLC показва чудесно осъществяване, най-голям комфорт, оптималната сигурност и изключителна динамичност на шофиране. Резултатите ясно демонстрират, че GLC е в положение да издържи на лед и сняг, рискови студове и може да се оправи даже с най-взискателните проби.

С повече от 2,5 милиона доставени коли от 2008 година насам (вкл. предшественика GLK) GLC стана водач в своя сегмент в международен мащаб. В продължение на няколко години GLC даже е най-продаваният модел на Mercedes-Benz. Третото потомство на GLC ще продължи тази сполучлива история през есента на 2022 година То се базира на мощните страни на своя предходник, само че ще има и техническите постижения на сегашните S-класа и C-класа - от мултимедийна системата и цифровизирания интериор до AIRMATIC и завиваща задна ос, както и модерните бензинови и дизелови мотори, които са 100 % електрифицирани. Като plug-in хибрид, новото потомство GLC ще може да изминава повече от 100 километра в напълно електрически режим.

Най-важни акценти от новия GLC:
Асистиращи системи:
На всички типове пътища интензивният помощник за отдалеченост (Active Distance Assist DISTRONIC) може автоматизирано да поддържа авансово заложено разстояние сред автомобила и транспортните средства отпред;
Активният помощник за ръководство (Active Steering Assist) оказва помощ на лидера да остане в своята лента при скорост до 210 км/ч;
Асистентът за пътни знаци (Traffic Sign Assist) разпознава освен общоприетоо обозначените ограничавания на скоростта, само че също по този начин и такива при строителни работи, да вземем за пример. Благодарение на усъвършенстваните бордови датчици асистентът разпознава даже и условни знаци (например оптималната скорост при снеговалеж);
Интелигентните системи за паркиране подкрепят лидера при маневриране.

Дигитализация
Ново потомство волан с три спици и модифицирани контролни панели;
Подобно на S-класата и C-класата, новият GLC идва с второто потомство на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience);
Големи екрани като стандарт (12,3-инчов екран на лидера, 11,9-инчов централен дисплей). Превъзходните изображения на LCD екраните улесняват ръководството на автомобила и функционалностите за комфорт.

100% хибрид
4-цилиндров бензинов мотор M254 с работен размер 1999 куб. см, мощ до 190 кВт или 400 Нм въртящ миг и всички нововъведения на модулното семейство мотори.
4-цилиндров дизелов мотор OM654M с работен размер 1993 куб. см, мощ до 195 кВт или 550 Нм въртящ миг и според от мощността, с едно- или двустепенен турбокомпресор.
Двигателите са електрифицирани със стартер-генератор от 2-ро потомство, интегриран в трансмисията с мощ от 17 кВт и 250 Нм въртящ миг в композиция с 48-волтова бордова електрическа система.

Plug-in хибридите (2 бензинови, 1 дизелов) са създадени и за двата типа мотори. Електродвигателят от 4-то потомство е интегриран в автоматизираната трансмисия. Мощността и въртящият миг на електродвигателя са надлежно 100 кВт и 440 Нм.
С електрически пробег от над 100 километра съгласно WLTP plug-in хибридите на GLC повдигат високо летвата за SUV със задвижване на всички колела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР